Bulgur citron recept

Stekt pumpa & bulgur med basilika, citron & getost

Stekt pumpa & bulgur med basilika, citron & getost

Blanda citronskal, citronsaft och basilikan med bulguren. Saften från ½ citron. Saften från ½ citron. 1,5dl fullkornsbulgur. Skalet från 1 citron, rivet. Sänk värmen och tillsätt bulguren och låt puttra under lock i 12min. 1,5dl fullkornsbulgur. Skalet från 1 citron, rivet
Bulgur med grönkål och pumpafrön

Bulgur med grönkål och pumpafrön

Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg upp bulgur tillsammans med grönsakerna och servera med yoghurtsåsen
Laxfilé citron och peppar

Laxfilé citron och peppar

Toppa fisken med grönsakerna, servera gärna lite bulgur till. Tillsätt till sist citronen och salta lätt

Laxfilé Citron & Peppar

Toppa fisken med grönsakerna, servera gärna lite bulgur till. Tillsätt till sist citronen och salta lätt
Citron bulgurfrutti

Citron bulgurfrutti

x Citronbulgurfrutti med jordgubbar, kiwi och pumpafrön. Egengjord bulgurfrutti tycker jag alla ska testa
Turkisk linssoppa med bulgur

Turkisk linssoppa med bulgur

Ljuvlig att toppa med citron och chiliflakes vid servering. En mättande, fyllig och läcker turkisk linssoppa med bulgur och lite ris
Lax i kokosmjölk med bulgur

Lax i kokosmjölk med bulgur

Pressa över citronsaft och ha ner alla kryddorna. Servera med bulgur, ris, nudlar eller potatis. 1/2 citron. 1bulgur, ris, nudlar eller potatisHa ner olivolja, pressad vitlök och sambal oelek i en stekpanna med lite högre kanter och lock
Halloumispett med citron och chili

Halloumispett med citron och chili

Ät spetten tillsammans med nykokt färskpotatis eller bulgur och kanske en het pebre. Lägg allt i en skål och häll över oljan, juice från den sista halva citronen, massvis med krossad svarpeppar och koriandern
Ugnsgrillad kyckling med basilika, timjan och citron

Ugnsgrillad kyckling med basilika, timjan och citron

Kycklingen kan serveras med många olika alternativ, tex ugnsrostade rotfrukter, bulgur, sallad. På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv