4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kyckling med sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
½ dl cashewnötter. Fräs bulgur i curry och smör i en kastrull. Blanda bulgur med apelsin, gurka, russin, äpple, nötter och smulad fetaost tillsammans korven i en stor skål
Ersätt quinoan med andra gryner som matvete, mathavre, couscous, bulgur eller dinkel (då är den dock ej längre glutenfri), smaksätt kornen med curry och prova att byta ut clementinerna mot någon annan citrusfrukt
Det här receptet räcker till ca 4 portioner och jag serverade grytan med bulgur men ris går också bra såklart. 50 g naturella cashewnötter. 50 g naturella cashewnötter
Kyckling med bulgur. Ta ut den färdiga kycklingen och strö över cashewnötter. Raw Cashewnötter. IngredienserNäringsvärdeper portionEnergi656 kcalProtein46,7 gKolhydrater75,6 gFett16,5 gFibrer6,5 g4 portioner4 kycklingfiléer150 g kycklingbacon eller kalkonbacon1 banan2,5 dl matlagningsgrädde (mager)1 dl cashewnötter1 tsk chiliflingor1/2 tsk paprikakrydda1/2 tsk saltsvartpepparTillbehör4 portioner rårisSallatTomaterTillredningSätt ugnen på 225 grader
Hacka aprikoserna i mindre bitar och grovhacka cashewnötterna. Jag kan även tänka mig att rätten kommer att vara extra god en varm sommardag, med den fräscha bulgursalladen och kanske en nygrillad laxfilé, vem vet
Servera köttgrytan tillsammans med tillbehören enligt ovan samt lite ris eller bulgur. - färsk ananas, i bitar - torkade aprikoser, i bitar eller russin- naturella cashewnötter, rostade i en torr stekpanna- kokosflingor, rostade i en torr stekpanna - färsk koriander - matyoghurt- risFräs lök, vitlök, curry och paprikapulver i en gryta
Koka hel bulgur eller matvete i lite buljong och låt svalna. Blanda ner tomater, sojabönor, cashewnötter och feta- eller getost, ihop med en påse småbladig babyspenat