Den här soppan får man ofta i Bulgarien serverad med pitkabröd och kanske en shopska salata före. Om man vill göra soppan vegetarisk tillsätter man mer linser, utesluter köttet och använder grönsaksbuljong
ex bulgarisk el. ex bulgarisk el. Fick detta receptet genom kommentarsfältet på bloggen här om dagen. Blir så himla glad när vilt främande människor engagerar sig och delar med sig av recept till mig
Häromdagen gjordes en asbra linssoppa här i hushållet på vinden. En linssoppa från Vår kokbok. Gjorde dock lite ändringar pga av att jag inte hade alla ingredienser hemma och inte pallade gå och handla dem
200 g fetaost (gärna bulgarisk eller grekisk fetaost) 200 g riven mozzarella 200 g riven ost (gärna en med mycket smak, som västerbottensost eller cheddarost) 2 ägg Salt efter smak Tillsättning till avlånga bröd
Smulad bulgarisk fetaost. Söndagkväll och helgen börjar lida mot sitt slut. Det är dags att packa dagisväskan för lillgrabben och själv börja fundera på kommande vecka
Då är jag igång. Matkassen från Matkasseguiden och Middagsfrid har anlänt. Redan på förhand måste jag säga att det är en viss känsla av lyx att få mat levererad direkt hem till dörren
Fetaostkräm 200 g feta200 g grekisk yoghurt (jag använde bulgarisk)½ dl olivolja½ tsk salt½ rödlökfärsk timjampepparLägg yoghurten och rinna av i sen kaffefilterpåse (lägg en skål under) och ställ i kylskåpet för ca 1h
Jag har alltid trott att det är en salladsrätt från före detta Jugoslavien men om man googlar lite på det så får man veta att det är en traditionell Bulgarisk salladsrätt som blivit populär över hela Balkan och central Europa