Min mammas fantastiska bröd som serveras till bufféer. Både lätt att göra och lätt att äta Degen görs kvällen innan och får stå och kalljäsa i kylskåpet över natten
buffebröd. Fyllda frallor. 7 mars 2016, 21. 11. Hallå. Soppmåndag fick det bli idag, brukar passa på att göra det när jag slutar tidigt och har tid att göra något gott bröd till
Tomatbröd är ett perfekt buffebröd. Var på 20-års fest i går. Mycket trevligt men jag som är väldigt kvällstrött gick ju på övertid igår natt och det känns nu
Go kväll på er,. Brödbak tänkte jag att vi skulle ägna åt oss nu. Jag är ingen frukostmänniska men finns det något som slår doften av nybakat bröd en lugn helgmorgon
Snabba brödbullar. 10 maj 2016, 23. 42. Det här är vårt absoluta favoritrecept på brödbullar. Just för att det går att variera och man kan använda lite olika mjöler som vi råkar ha i skafferiet, och för att vi svänger ihop dom på bara några minuter
Halloj. Tidigare i år gjorde jag en italiensk dessert, en limoncello-mousse, och som tillbehör till den här lena moussen gjorde jag dessa knapriga kakor som du nu ska få recept på
Tian istället för grönsakslåda låter ju mycket tjusigare, à la Provence, Medelhavet typ. Oavsett vad du kallar det så är det lätt att göra och väldigt gott
Värm vattnet ljummet och rör ut jästen. Blanda i olivolja, salt och citronskalet. Häll i mjölet och rör om i ca 5-10 minuter, gärna i köksassistent eller med elvispens degkrokar
Hej på er. Idag är det ingen vanlig dag för idag är det kräftpremiär. Så från klockan 17 idag är det fritt fram för oss att lägga i kräftburarna i sjön, sen får de vittjas tidigast efter midnatt
Som utlovat kommer receptet på det jättegoda brytbröd som jag gjorde igår kväll. Tidigare under lördagen hade vi åkt en sväng till Ekerödsrastens köttbutik för att handla hem massor av god mat
1 pkt jäst. 8 dl ljummet vatten (37°). 1,5 dl olivolja (men rapsolja funkar också). 1 tsk salt. 1 msk sirap (för att ge jäsningen en liten skjuts, vilket det glutenfria behöver)
ca 20 bröd. Tillagningstid inkl jästid 1,5 timmar. 1. Värm mjölken fingervarm, max 37grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken, salt och rapsolja, rör så att jästen löser sig
ca 24 små gifflar. 1. Smält margarinet och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen, häll i salt, honung och yoghurt, tillsätt mjöl och arbeta ihop till en blank och smidig deg som släpper bunkens kanter