Lägg i en burk och täck de varma tomaterna med en god olivolja. Grillad Fetaost som i Grekland Några olika sorters Fetaost 1 msk färsk Timjan 1 msk kallpressad Olivolja Lägg fetaosten i en ugnsfast form, riv över lite timjan och ringla olivolja över. Marinerade Cocktailtomater 2 askar Ekologiska Cocktailtomater Havssalt Oregano Kallpressad Olivolja Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform
Ta på olivolja och flingsalt. 6 vitlöksklyftor2 urkärnade chili2 tsk spiskummin1/2 tsk salt2 röda paprikor1,5 dl olivolja2 msk sherry- eller äppelcidervinägerlite svartpepparDela paprikorna i halvor, kärna ur och lägg på en plåtSätt ugnen på grill (symbolen brukar vara ett sträck med små huggtänder) och grilla paprikorna på högsta värme tills de är lite svarta och ser ut ungefär som de på bilden ovan. 1 per person)olivoljahonungrosmarinen burk oliver (gärna blandade sorter)Sätt ugnen på 175 graderSkär tomaterna i halvor och gröp ur kärnorna med en sked
)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Grönkål masserad med olivolja, äppelcidervinäger, dijonsenap, örtsalt och svartpeppar. I bakgrunden skymtar en enkel potatissallad med en dressing gjord på pressad citron, äppelcidervinäger, olivolja, salt, peppar och massvis med dill
½ dl olivolja. Mixa oliver, vitlök och olivolja till en slät röra. 2 msk olivolja. 4 msk grön pesto (har du ingen, så mortla ihop basilka, vitlök, olivolja, salt och rostade pinjenötter. 2 msk olivolja. 2 vitlöksklyftor ½ dl olivolja. 4 msk grön pesto (har du ingen, så mortla ihop basilka, vitlök, olivolja, salt och rostade pinjenötter
1 msk olivolja. 1 msk olivolja. Fläskfilé är något som vi äter i parti och minut i Sverige. Rätt tillagad och en fin råvara, är fläskfilén hur god som helst