Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Rödvinssås inspirerad från Buffé. Skala och hacka schalottenlöken. 3 schalottenlökar. Fräs den och rotsellerin i hälften av smöret i en kastrull (16-17 cm i diameter) tills löken är mjuk, ca 5 minuter. 3 schalottenlökar 2 msk rumsvarmt smör
På själva buffébordet hade jag bestämt mig för att servera bl. vitlökspulver. Tänkte dela med mig av recepten till den buffé som jag serverade när min man fyllde 50 år. 2 pressade vitlöksklyftor. 1 liten finhackad rödlök. 2 pressade vitlöksklyftor. 1 finhackad gul lök. 2 pressade vitlöksklyftor. 1 liten finhackad rödlök. 1 tsk vitlökspulver. 2 pressade vitlöksklyftor. 1 finhackad gul lök
Blanda senapsröran med riven vitlök, crème fraiche och majonnäs. Dels är det väldigt enkelt och passar bra att förbereda och dels är det den perfekta rätten för festliga buffébord
Den här buffén har upptagit en läskigt stor del av min lediga tid dom senaste veckorna. Jag har funderat, planerat, handlat, fixat, lagat mat, skrivit och fotat i åtskilliga timmar
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Jag bakade foccacia, en med rödlök och en med oliver, enligt detta recept. I lördags när vi hade vinprovningen hemma hade jag gjort en kall buffé eftersom vi skulle sitta ute i glashuset och var åtta personer