Eftersom ingefära är temat på Månadens middagstips och det inte skadar att stärka immunförsvaret inför hösten, färsk ingefära är ju t ex en populär ingrediens i örtte och huskurer, så kan jag inte låta bli att leta spännande recept med färsk ingefära i
Vi bidrar alla till buffén och jag håller som bäst på och funderar på vad jag ska tota ihop. Lägga i en kastrull med socker, rivet citronskal, vatten och ingefäran
De här muffinsarna hittade jag i denna månads nummer av ICAs tidning Buffé. De var hur som helst goda, och smaken påminner om klassisk morotskaka med ingefära, kanel och morötter
På mina buffébord finns det oftast marinerat kött eller kyckling som serveras kallt. Speciellt vid bufféer har man fullt upp med att duka fram allt, så då är ett hett tips att inte behöva tillaga så mycket precis på slutet
Kan definitivt tänka mig att stoppa dom i picknicmackan eller varför inte som en del av buffén. 1 kg kyckling, strimlad1 vitlöksklyfta, pressad½ dl olja2 msk soja1 krm salt1 krm grovmalen svartpeppar1 tsk röd currypastaca 2 tsk malen ingefära½ pressad apelsin1 msk honung2 msk grillolja, orginal1 msk hönsfond2 krm spiskummin2 krm chilipulver2 msk tomatpuréev lite cayennepepparCouscous. ca 2 tsk malen ingefära
Hon hade alltid en buffé av olika sorters kakor när vi kom hem till henne och det var väldigt mysigt att sitta i hennes guldgula sammetssoffa och mumsa kakor medan de vuxna pratade
Receptet kommer från ett gammalt nummer av Buffé. Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs lök, vitlök, morötter, ingefära och chiliflakes i några minuter
Det här receptet har jag testlagat för ICA Buffé och det var en riktig höjdare. Fräs lök, vitlök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olja i en gryta