Servera på ett gott bröd eller knäckebröd som enkel kvällsmat, förrätt eller som tilltugg på buffén. Och så till sist över till dagens supergoda, supersomriga och superenkla recept – en färskost som du svänger ihop på mindre än fem minuter
När alla sedan var sugna på kräftor så dukade vi upp en buffé med olika pajer, varianter på kallskuren skulle man kunna säga, varm brietårta, färskostar, miniknäcke (Wilmas och Yngdens) och så bakade jag focaccia (bästa buffébrödet)
Fördrinken blev en äppelmartini, och som tilltugg till den serverades crostini med bredbar fetaost och med parmaninlindad färskost, samt och mammas (och även mormors) klassiska salta mandlar
Servera som tilltugg till drinken eller i en buffé. Skär ett litet snitt i varje varm potatis så att man kan pressa ihop dem och fylla med lite färskost
Fröknäcke med färskost smaksatt med ramslök, recept på färskost här. I Juni gjorde jag en studentbuffé till en vänfamilj, alltihopa fingerfood som kunde ätas på stående fot med eller utan tallrik och helt utan bestick
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
En god rätt till högtidsborden, buffén eller som förrätt (varför inte till Nyår) är denna tårta. 300 g färskost. Blanda färskosten med 1 dl crème fraiche och majonnäs till en slät röra. 300 g färskost
150-200 g färskost med vitlök och kryddor. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och häll i mjölken. Koka upp under kraftig omrörning tills degen släpper