Bucatini recept

Bucatini med falukorvsstubbar

Bucatini med falukorvsstubbar

Bucatini är en pastasort som liknar spagetti men är tjockare.  400-500 Lantkorv/Falukorv, 3 dl chilisås, 1 tsk oregano, 1 dl riven ost, 1 gul paprika, ev lite rapsolja, salt, grovmalen svartpeppar, nykokt Bucatini eller annan valfri pasta för 4 portioner Gör så här
Bucatini carbonara

Bucatini carbonara

Jag provade att göra med bucatini denna gång, en grövre spagetti fast ihålig. Men bucatini toppade smakbetyget här
Bucatini Amatriciana

Bucatini Amatriciana

400 g bucatini 0,5 gul lök, finhackad 0,5 dl olivolja 1 klyfta vitlök, skivad 300 g pancetta, tunt skivad (alt skivat stekfläsk) 1 krm peperoncini, torkad och smulad 1,5 msk tomatpuré 400 g konserverade körsbärstomater 1 krm salt 75 g pecorinoost 1 dl vatten (från pastakoket)
Bucatini med ramslök

Bucatini med ramslök

Bucatinipasta eller annan pastasort. Koka pastan. Mixa ramslök, spenat, solroskärnor, sardeller, socker och olja till en jämn tjock smet
Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

För att testa den på riktigt tänkte göra Bucatini all’Amatriciana. Man kan göra den med spaghetti men resultatet blir bäst om man gör den med bucatini som är ett slags pasta som är som en tjock ihålig spaghetti
Bucatini alle alici

Bucatini alle alici

drygt 400 gram spaghetti eller bucatini (en lite tjockare ihålig spaghetti) av god kvalitet. Det här åt jag för första gången när vi var i Rom efter påsk, på en trevlig fransk café-bistro, Café Propaganda
Bucatini med Medelhavssallad

Bucatini med Medelhavssallad

Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Fräs rödlök, chili och vitlök i en stekpanna med olivolja tills löken är mjuk