Brytbröd recept

LCHF brytbröd!

LCHF brytbröd!

Ett av mina absoluta favoritbröd är detta ljuvliga brytbröd som är helt perfekt att lägga fram på buffébordet
Brytbröd med havre och råg

Brytbröd med havre och råg

Ingredienser Portioner. Ger 1 långpannebröd 1/2 paket jäst (à 25 g) 7 1/2 dl kallt vatten 3 tsk salt 2 msk olivolja 1/2 dl hela linfrön 1 dl havregryn 6 dl rågsikt 8 dl vetemjöl special 1 1/2 dl solrosfrön Lägg till i inköpslistan
Brytbröd med oliver, ost och rosmarin

Brytbröd med oliver, ost och rosmarin

Deg25 g jäst 2 tsk havssalt 3 dl vatten, fingervarmt 1 tsk honung 7 dl vetemjöl special. 1Topping150 g mozzarellaost 150 g parmesanost 1 dl pumpakärnor 2 dl kalamataoliver (urkärnade) 5 kvist färsk rosmarin 2 msk olivolja
Brytbröd med tomat, rödlök och timjan!

Brytbröd med tomat, rödlök och timjan!

Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp helt. Rör ner honungen, saltet och mjölet och arbeta till en smidig deg
Brytbröd

Brytbröd

Nu har jag bakat ett brytbröd efter receptet som jag berättade om tidigare idag. Ett riktigt gott brytbröd som är trevligt att lägga fram på buffébordet
Pâine/Brytbröd

Pâine/Brytbröd

1 dl vatten1,5 dl mjölk30 g smör25 g jäst2 tsk socker1 tsk salt500 g vetemjöl. Pensla med (brödglans). 1 dl mjölk1 msk smör
Brytbröd med ost och oregano

Brytbröd med ost och oregano

Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken och oljan till fingervarmt, 37°. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig ordentligt
Brytbröd

Brytbröd

Bullarna kommer sedan att jäsa ihop, så det bildas ett fint brytbröd. Flytta försiktigt över det färdiggräddade brytbrödet till ett galler och låt sedan brödet svalna under bakduk
Brytbröd och limpa av samma deg

Brytbröd och limpa av samma deg

Ett brytbröd och ett formbröd på en och samma gång. Det här goda brödet kan jag verkligen rekommendera, det är jättelätt att baka och väldigt gott