Brytbönor i olivolja. Igår gjorde jag den fantastiska rätten zeytınyağli taze fasulye. Det är en stor favorit här hemma och något jag brukar odla om sommaren för att frysa ner
Skölj av och toppa brytbönorna. 1 liter brytbönor. 1 liter brytbönor. I förra veckan besökte jag och min bror ett schysst ekologiskt café i Frölunda - Ängås
Till middag tillät jag mig att frossa i kokta och förvällda bondbönor, brytbönor och sockerärtor med smält ghee, olivolja, flingsalt och svartpeppar… Det enkla är det goda
Vax- och brytbönor med ört- och dijondressing. 800 g vax- och/eller brytbönor färska eller frysta. Eftersom jag gått med i ett andelsjordbruk och får en hög med grönsaker varje fredag så får köttet bli en sidorätt
Lägg till sådant som bara ska värmas såsom kikärtor, brytbönor och frysta grönsaker. Denna rätt är så lätt att variera att det är mer att bertakta som ett tips än ett recept
blomkål, vitkål, brytbönor, paprika efter smak och tycke (jag brukar ha en av dessa, inte alla). Blomkål behöver bara 5-10 minuter på slutet, och brytbönor ännu kortare tid. 3 morötter blomkål, vitkål, brytbönor, paprika efter smak och tycke (jag brukar ha en av dessa, inte alla)
Servera med het sky, potatiskaka och kokta brytbönor. brytbönor. Putsa filéerna, salta och peppra. Linda bacon runt om och bryn köttet i en stekpanna med smör