Brynta kantareller recept

Risotto med kantareller och brynt mandelsmör

Risotto med kantareller och brynt mandelsmör

Risotto400 g kantareller 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök 4 msk olivolja 350 g carnaroliris (eller arborioris) 3 dl torrt vitt vin ca 1,5 l hönsbuljong 50 g smör, kallt 100 g parmesanost, riven 2 msk neutral rapsolja salt peppar
Röding med kantareller och brynt sesamsmör

Röding med kantareller och brynt sesamsmör

Kantareller1 l kantareller, små fasta 2 klyftor vitlök, tunt skivade 125 g sockerärtor, delade på diagonalen 1 knippe dill 1 citron, i klyftor sesamfrön, rostade olja, att steka i
Rårakor med kantareller, parmesankräm och brynt smör

Rårakor med kantareller, parmesankräm och brynt smör

Tillbehör150 g kantareller (eller annan svamp) 2 msk smör (till stekning) 0,5 citron, saften 1 silverlök, i tunna skivor 1 äpple, i tunna skivor 50 g grönkål, i små bitar 1 knippe gräslök, finhackad salt svartpeppar
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Dela kantarellerna om de är stora och förväll dem. Vänd ner lingon och kantareller. 350 g kantareller, färska. 700 g älgstek 350 g kantareller, färska 2 msk vetemjöl 2 gula lökar 1 klyfta vitlök 2 dl rött vin 7 dl vatten 2 msk viltfond (eller kalvfond) 3 lagerblad 4 enbär 2 msk svartvinbärsgelé 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 1 dl lingon 1 tsk soja (kinesisk) 0,5 tsk salt svartpeppar, nymald smör (till stekning)
Nyplockade kantareller blev en god kantarellpasta

Nyplockade kantareller blev en god kantarellpasta

För någon vecka sedan plockade vi en liten hög med kantareller som räckte till varsin kantarellsmörgås men igår när Jonny var ute och plockade igen så hade det kommit upp massor med kantareller
Kantareller på två sätt

Kantareller på två sätt

Kantareller förgyller verkligen den enklaste rätt, en stuvning fungerar fint bara som komplement till kokta grönsaker
Kantareller med zucchini

Kantareller med zucchini

Smörstekta kantareller med zucchini 2 port. 2 dl rensade, grovhackade kantareller. Smörstekta kantareller med zucchini 2 port. 2 dl rensade, grovhackade kantareller