Brynt högrev recept

Högrev, stekt i gryta och med mustig rödvinssås

Högrev, stekt i gryta och med mustig rödvinssås

De ska bli lätt brynta. På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Långbakad högrev & vitlökssmör med timjan

Långbakad högrev & vitlökssmör med timjan

Äter man högreven med timjanskryddat vitlökssmör så får man ett piggt och kryddigt tillbehör. Inte så konstigt att jag valde en fin bit högrev för en bråkdel av det priset
Långbakad högrev

Långbakad högrev

Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bli riktigt mör. 1 kg högrev - bind gärna upp eller be slaktaren näta köttet. 1 kg högrev - bind gärna upp eller be slaktaren näta köttet
Ugnsbakad högrev med rotsaker & riven pepparrot

Ugnsbakad högrev med rotsaker & riven pepparrot

Lägg högreven i en stor ugnsform eller gryta som tål ugnsvärme. Dags att göra en nyare och fräschare rätt, tänkte jag, så Ica fick släppa ifrån sig högrev som jag stoppade in i ugnen i 5 timmar. 1 kg högrev. 1 kg högrev
Långkokt högrev med chili och choklad

Långkokt högrev med chili och choklad

1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Grillad högrev, en fusion mellan gammalt och nytt…

Grillad högrev, en fusion mellan gammalt och nytt…

Kniven bryntes några gånger och och ljudet från stål mot stål skar genom väggarna. Jag har inspirerats av Leif Mannerströms recept på skomakarlåda men skall samtidigt sätta ihop ett recept på högrev för Frölunda Lilla Saluhall (FLS)
Högrev bolognese

Högrev bolognese

1 kg högrev. Till 8 personer 1 kg högrev. Dagens middag blev en mustig bolognese som har fått stå och puttra länge och som sedan serveras med spagetti och riven parmesan

Grillad högrev med karamelliserad lök, skysås och selleripurée

Jag kallar det här för europeisk fusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanska högrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)
Japansk högrev i lergryta

Japansk högrev i lergryta

1 kg högrev. 1. Lägg en lergryta i blöt i 20 min. 2. Bryn köttet runtom i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i lergrytan
Rödvinsbräserad högrev

Rödvinsbräserad högrev

Ca 1 kg högrev (gärna ca 6 cm tjock skiva). Hetta upp stekpannan och bryn köttskivan i smör tills det fått fin stekfärg
Långlagad högrev

Långlagad högrev

Långlagad högrev på tillagning. Mitt allra populäraste recept är långlagad högrev. En bit högrev läggs ned i crock-pot (fungerar lika bra i ugn) tillsammans med lite grönsaker, kryddor och vin
Långbakad högrev med gräddsås & wokad kål med rökt fläsk

Långbakad högrev med gräddsås & wokad kål med rökt fläsk

Något liknande tänker jag när det är dags att skära upp den här långbakade högreven. Men att få högreven – som faller sönder bara man tittar på den – att dela sig i tjusiga bitar, så där snygga som de serveras på krogen… That’s the tricky part