Häll försiktigt i brunsåsen från sidan så att rulladerna inte dränks helt. 50 gram vitkål, strimlad. Gör brunsåsen när det återstår 5 minuter av ugns- och brässeringstid. 50 gram vitkål, strimlad
brunsås,. Skär vitkålen i bitar. Börja med att lägga ett lager med vitkål. Lägg vitkål överst. Ca 2 kg vitkål1 kg nötfärs 1 msk sirap (kan uteslutas)SaltVitpepparSmör3 dl grädde1 buljongtärning eller egen fond (jag använde mörk köttbuljong) Soja Gör så här. vitkål, 01 J. Ca 2 kg vitkål
Kålpudding har alltid varit en av mina favoriträtter och nu när jag inte äter kött längre är det tråkigt att inte kunna göra en hederlig, gammal kålpudding med brunsås och rårörda lingon
Låt sedan fyllningen ligga i ett durkslag över en bunke (spara vätskan och gör en god brunsås om du vill) medan du gör pirogerna, för att vara säker på att inte få för mycket vätska i pirogerna
Svensk köttfärslimpa med brunsås, potatisknödel, svensk rödkålssallad, (fast rödkålssalladen blev gjord på vitkål då den röda var slut när jag var och handlade), hemgjord lingonsylt och grönsaker
Servera med kokt potatis, rårörda lingon och brunsås. 600-700 g nötfärsCa 900 g vitkål1 stor purjolök1 stor gul lök1 liter vatten + 2 tsk salt2-3 msk smör3 dl kokspad från kål och lök3/4 dl ströbröd2 ägg1,5-2 tsk saltCa 1/2 tsk mald svart- eller vitpepparBörja med vitkålen. Ca 900 g vitkål