Köttbullar, brunsås och kokt potatis och en riktigt svensk klassiker och något jag också oftast väljer ute på restaurang om jag äter på en klassisk svensk restaurang där denna rätten finns
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. lite vatten eller steksky. 2-3 msk vetemjöl lite vatten eller steksky 3 dl mjölk 3 dl vispgrädde 2-3 tsk kinesisk soja 1-2 msk kalvfond 1-2 msk svartvinbärsgelé salt och malen vitpeppar vitvinsvinäger
Du kan gärna även tillsätta den steksky från ugnsformen där köttbullarna stekts i. Servera köttbullarna med brunsåsen, kokt potatis, inlagd gurka, lingonsylt och salladen (gärna med lite salladsdressing på)
Brunsås. Vispa i det i stekskyn från pannbiffarna. Steksky från pannbiffen0,5 köttbuljongtärning1,5 tsk soja2,5 dl matlagningsgrädde2 dl mjölk0,5 msk lingonsylt eller gelé2 msk mjölSalt, vitpepparVispa ihop mjöl med 1 dl av mjölken
Klassisk brunsås. Istället för vatten och fond kan du använda steksky från exempelvis köttbullar. Brunsås är jättegott till husmansrätter som köttbullar, fläskkotletter och köttfärslimpa
Eftersom det nästan känns som jag är uppvuxen på enbart kotletter, vilket inte är helt sant, men det var mycket kött och brunsås, så jag kan erkänna att kotletter är inte något jag lagar särskilt ofta
Men eftersom jag tycker om att äta otraditionell mat så serverade jag inte mina pannbiffar med potatis, brunsås och lingon (som för övrigt inte går att få tag på här om man inte åkter till IKEA)