Brunsås fond recept

Brunsås - recept - Mitt kök

Brunsås - recept - Mitt kök

Smula ner buljongtärningen (eller tillsätt fonden). 4 dl buljong (vatten + 1 kött- eller grönsaksbuljongtärning eller 1 1/2 msk konc fond)
Brunsås

Brunsås

Fortsätt vispa och tillsätt vatten, koncentrerad fond och soja. msk koncentrerad oxfond. Smält smöret i en kastrull
KÅLPUDDING OCH BRUNSÅS

KÅLPUDDING OCH BRUNSÅS

2 msk kalvfond. Rör ihop färsen med soja, grädde, fond, 1 msk sirap och kryddpeppar. 2 msk kalvfond. Detta var vår middag igår, så himla gott
Ramslökskryddade pannbiffar med brunsås

Ramslökskryddade pannbiffar med brunsås

Tillsätt philadelphiaost, fond, gelé, soja och smaka av med salt och peppar. -) Det fick bli en klassiker, pannbiff med brunsås men med en liten twist i form av kryddningen som blev ramslök
Späckade biffar i smakrik brunsås

Späckade biffar i smakrik brunsås

Häll sedan på whiskey, fond och slutligen spadet som du sedan tidigare sparat från biffsteket. Det är ju inte mycket som går upp emot en riktigt god brunsås eller en god hemmagjord biff

Ramslökssmör och pannbiffar med brunsås

Såsen gör du i stekpannan, ta ut biffarna och tillsätt grädde, fond, maizena, salt, peppar och lite soja, i med biffarna igen så dom får gå klart och gotta till sig
Kålpudding

Kålpudding

Servera gärna med kokt potatis, brunsås, lingonsylt och grönsaker. Ta fram bunken igen och blanda ner kalvfond, soja, salt vitpeppar och köttfärs
Veganska julköttbullar

Veganska julköttbullar

Servera gärna dina julköttbullar som en del av julbordet, eller med ett gott potatismos, brunsås och lite lingonsylt eller äppelmos och ett glas av Patchworks IGP Marche, ett fantastiskt bra rödvin till lite mustigare mat
En schnitzel från Wien.

En schnitzel från Wien.

Ingen sås denna gången, det brukar variera från gång till gång, ibland gör vi en brunsås på stekskyn i pannan och smakar av med kryddor och fond
Kålpudding - klassisk husmanskost

Kålpudding - klassisk husmanskost

brunsås,. Koka upp grädden med buljongtärning/fond. Ca 2 kg vitkål1 kg nötfärs 1 msk sirap (kan uteslutas)SaltVitpepparSmör3 dl grädde1 buljongtärning eller egen fond (jag använde mörk köttbuljong) Soja Gör så här
Såsen gör susen!

Såsen gör susen!

Klassisk brunsås. Blanda vatten och fond till en buljong. Brunsås är jättegott till husmansrätter som köttbullar, fläskkotletter och köttfärslimpa
Champinjonsås – funkar till allt

Champinjonsås – funkar till allt

brunsås, Gräddig sås, Husmanskost, Sås. Då får man med alla goda smaker från köttet och behöver inte använda fond eller buljong
Fläskkotletter med persiljemos

Fläskkotletter med persiljemos

Men nu när husman återigen är hett så varför inte tänkte vi och det vart väldigt bra med många gamla smaker man minns i brunsåsen och tillbehören
Vegetariskt Dillkött

Vegetariskt Dillkött

Precis som med en god brunsås så ligger hemligheten i de här grytorna i fonden, men också i en kärleksfull balans mellan smak, syra och sötma