315,7 kcal23,3 g protein19,5 g fett11,6 g kolhydraterKöttfärsbiffar och brunsås, 6 portBiffar. Sitter uppkrupen i favorithörnan i soffan, One Piecen på och datorn i knäet
Till den goda köttfärslimpan rekommenderas brunsås och gelé eller lingon. Du häller helt enkelt i löksoppepulver och lite creme fraiche i nötfärsen så är det klart
Jag hade min pappa hemma på söndagslunch och han äter helst vanlig husmanskost med brunsås, kött och potatis, men nu såg han ändå lite nöjd ut så det tar jag som ett gott betyg
2 dl smetana/creme fraiche (plust 2 dl till för att göra en brunsås). När köttbullarna var klara hade jag i 2 dl creme fraiche i stekpannan och det blev en supergod brunsås
Köttfärslimpa, potatis och brunsås. O ajajaj, jag har lyckats göra illa ryggen igen. Hände i helgen på jobbet, väntar på att ska ge med sig nån gång men är helt sned
Vill man ha sås till, gör en brunsås eller en svampsås. 1 paket cantadou vitlök eller creme bonjour vitlök. 600-700 g köttfärs ½ liten finhackad gul lök 1 ägg Ca ½ dl ströbröd Ca ½ dl mjölk Ca 2-2½ tsk salt Svartpeppar, efter behag Grillkrydda, efter behag 1 paket cantadou vitlök eller creme bonjour vitlök Pensling En klick milda culinesse Några droppar soya
Jag tänkte att med den söta rotfrukten i biffen så skulle det passa med en syrlig sås till, det hade självfallet gott bra att göra löksås, skysås eller brunsås och servera lingon till
) Det blev jättegott, ett bra alternativ till vanlig köttfärslimpa med brunsås. För ett bra tag sedan hittade jag ett recept på italiensk köttfärslimpa på GourmetMorsans blogg och igår gjorde jag denna rätt till middag