Brunkans ljusa recept

Brunkans ljusa

Brunkans ljusa

Bakade lite härligt gott bröd tidigare i veckan, Brunkansljusa, ett bra som passar bra till middagen och funkar fint att rosta dagen efter
Brunkans ljusa

Brunkans ljusa

Efter att ha fått en utmärkt vetesurdegsgrund och dessutom lyckats hålla den vid liv var det dags att baka på den igen
Brunkans saffransbullar

Brunkans saffransbullar

De ska vara ganska ljusa i färgen. Lägg russinen i vatten. Lös upp saffran i konjak blandat med socker. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt övriga ingredienser

MIDSOMMAR MED PAVÉ & ÖRTBAGUETTER

I morgon blir det Brunkansljusa igen.  . Pavén är en storfavorit att baka här hemma. Orginalreceptet är från boken "Den Franske Bagaren - Surdeg Mat Kärlek" av Sébastien Boudet
Brunkans ljusa!

Brunkans ljusa!

Brunkansljusa 2 bröd. Degen som har jäst i kylen över natten. Den har ökat med det dubbla. Bara dela degen i 2 st limpor
Goda Lussekatter

Goda Lussekatter

Brunkans Saffransbullar. Grädda i 8-10 minuter, de ska vara ganska ljusa i färgen. I år fick jag till riktigt saftiga lussekatter
5 favoriter på bokrean 2017

5 favoriter på bokrean 2017

Vi har ganska många brödböcker men det här är en av favoriterna, ett bröd ni måste testa är Brunkans Långa eller BrunkansLjusa två favoriter här hemma

BRUNKANS LJUSA BY ME!

BRUNKANSLJUSA BY MARLÉNE. Brunkans bageri har många härliga bröd.  . Här är ett utav dem, fast på mitt sätt