Brunkans honung recept

Brunkans honung

Brunkans honung

Honung. Blanda alla ingredienser utom saltet. Arbeta degen kraftigt i maskin i 10 minuter, eller för hand i 15–20 minuter
Brunkans långa

Brunkans långa

Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Brunkans långa

Brunkans långa

Jag föll för Brunkans långa, som enligt boken är bageriets storsäljare. 35 g honung. 35 g honung. Dags för lite surdegsbak
Brunkans Långa

Brunkans Långa

25 g honung. 1. Dag 1. Lös upp jästen i vattnet och rör i grahamsmjölet. Plasta bunken och låt stå i rmstemperatur över natten
Brunkans ljusa

Brunkans ljusa

Bakade lite härligt gott bröd tidigare i veckan, Brunkans ljusa, ett bra som passar bra till middagen och funkar fint att rosta dagen efter
Brunkans ljusa

Brunkans ljusa

20 g honung. 20 g honung. Efter att ha fått en utmärkt vetesurdegsgrund och dessutom lyckats hålla den vid liv var det dags att baka på den igen
Ännu godare med honung

Ännu godare med honung

Det påminner lite, lite om Brunkans långa om någon bakat den. I den här utvecklingen av Turelimpan hade jag i en rejäl klick honung, och det blev jättegott
Brunkans långa

Brunkans långa

Jorå, Brunkans långa blev också bra. Inte lika hög som Rostebrödet, och inte alls lika lång som Brunkans egen Brunkans långa förstås, men väldigt god
Brunkans ljusa!

Brunkans ljusa!

Brunkans ljusa 2 bröd. 500 g vatten100 g vetesurdeg150 g rågsurdeg5 g jäst800 g vetemjöl med hög proteinhalt20 g honung 30 g havssalt
Janssons skållade

Janssons skållade

Häromdagen bakade Kristoffer ett bröd från Brunkans brödbok. 150 g honung. Blanda skållningen med vatten, jästen, 400 g av vetemjölet och honungen

BRUNKANS LJUSA BY ME!

Brunkans bageri har många härliga bröd. BRUNKANS LJUSA BY MARLÉNE. 20 g flytande honung. 20 g flytande honung

Brunkans långa

35 g honung. Blanda alla ingredienser utom saltet. Arbeta degen kraftigt i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand i 15-20 minuter

Ett saftigare vörtbröd

Själva metoden är alltså inspirerad av Brunkans långa, kryddblandningen kommer från Hedhs vörtbröd (fast jag glömde kardemumman) och påhittet med knådningen kommer från Rose Beranbaum