Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Det påminner lite, lite om Brunkans långa om någon bakat den. I den här utvecklingen av Turelimpan hade jag i en rejäl klick honung, och det blev jättegott
I så fall skulle jag lägga detta brödet bredvid Husets ljusa då det är det bröd som ligger närmast i smak även om detta brödet har både honung och lite råg
Själva metoden är alltså inspirerad av Brunkans långa, kryddblandningen kommer från Hedhs vörtbröd (fast jag glömde kardemumman) och påhittet med knådningen kommer från Rose Beranbaum