Brunkål vitkål recept

Brunkål

Brunkål

Brunkål måste finnas på julbordet hos oss. 1½ kg vitkål. 1½ kg vitkål. Julen närmar sig och en del kan man göra i god tid
Brunkål - enkelt recept - Mitt kök

Brunkål - enkelt recept - Mitt kök

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 732 1½ kg vitkål. Så här gör du Strimla kålen grovt och skär bort stocken
Brunkål

Brunkål

Ta bort stammen på vitkålen. Skär vitkålen i cm stora bitar. Fräs vitkålen i smöret i en större gryta, salta och peppra, ringla över sirapen och droppa i ättikan
BRUNKÅL

BRUNKÅL

Brunkål är en rätt som är vanlig i södra Sverige som serveras på julbordet. Ansa och skölj vitkålen. 1vitkålshuvud
Brunkål

Brunkål

Brunkål passar perfekt till julskinkan. Nu för tiden när man köper färdiglagad skinka brukar jag använda spadet som blir i julskinkeförpackningen till brunkålen
Brunkål

Brunkål

2 kg finstrimlad vitkål. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kålen med matfettet lite i sänder och lägg över i långpanna
Brunkål

Brunkål

1 st vitkål. Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen och bryn den i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna
Brunkål

Brunkål

Skär vitkålen i strimlor eller bitar. Ansa vitkålen, dela den i 4 lika stora delar och skär bort stocken. 1 st vitkålshuvud
Brunkål i Crockpot

Brunkål i Crockpot

Skär bort stocken och strimla vitkålen. 1500 g vitkål. 1500 g vitkål. Ingredienser. smör att steka i. 5 msk fibersirap eller mörk sirap
KÖTTFÄRSGRATÄNG MED VITKÅL OCH LINGON

KÖTTFÄRSGRATÄNG MED VITKÅL OCH LINGON

Eller brunkål vet jag inte om jag smakat ännu. Det var det som hände i veckan när min kollega Gerd hade med sig en låda med en vitkålsgratäng
Krämig grönkålssallad

Krämig grönkålssallad

Att ha någon annan kål än den bruna varianten på julbordet har vi aldrig provat, brunkål är det som gäller och så har det varit sen urminnes tider när det äts skinka, prinskorvar och köttbullar för vår del

Turkiska kåldolmar med nötfärs och paprika

I Sverige görs kåldolmar ofta med brunkål vilket ger en lite sötare smak, men på Balkan är det surkål som gäller och den inlagda vitkålen ger en syrlig och frisk smak till rätten
Nyttig grönkål kungligt populär

Nyttig grönkål kungligt populär

Här är brunkål till skinkan en självklarhet. Och den görs som bekant på vitkål. Inflyttade uppsvenskar [som kommer ifrån norr om riksväg 11 kallas även upplänningar] betraktar förmodligen både brunkål och långkål som exotiska rätter. 11 kallas även upplänningar] betraktar förmodligen både brunkål och långkål som exotiska rätter
Kåldolmar med Pumpapuré och Svartavinbärsgelé

Kåldolmar med Pumpapuré och Svartavinbärsgelé

(Det blir mycket vackrare med savoykål än vitkål). Koka vitkålen på medelvärme ca 15 minuter. Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt och koka 20 minuter till och spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in
Kåldolmar

Kåldolmar

Fyll en kastrull till hälften med vatten samt salt, stor nog att rymma ett helt vitkålshuvud eller två små

Jenny´s Lätta Kålpudding

Blanda färsen med risgryn, hälften av brunkålen, lök, ägg, salt och peppar. Täck färsen med resen av brunkålen
Brunkål

Brunkål

Dela vitkålshuvudet i fjärdedelar.  Jag ugnsteker brunkålen för jag tycker att det blir ett bättre resultat