Den avnjuts bäst med inlagda rödbetor, skånsk senap och kanske lite brunkål. at kryddpeppar. RullsyltaTill kryddningen av köttet2 tsk krossat kryddpeppar1 tsk malen ingefära½ tsk kryddnejlikaKrydda den tjockare delen av köttet och rulla samman till en rulle som binds upp, se nedan för beskrivning. Till kokningen av köttet10 kryddpepparkorn / liter vatten10 vitpepparkorn / liter vatten1-2 msk strösocker1 skivad morot1 halverad gul lök utan skal2-3 msk ättiksspritLägg rullen i en gryta, mät upp vatten i ett litermått och slå på så mycket vatten så rullen täcks. 10 kryddpepparkorn
Min pappa gör nämligen ett antal provskinkor innan jul ( han köper alltid samma märke och ändrar inte sitt recept, men det måste ändå testas… Vilket vi är tacksamma för), även delikatessen brunkål fanns med bland läckerheterna