Brunkål buljong recept

Brunkål

Brunkål

Häll på resten av buljongen. Brunkål måste finnas på julbordet hos oss. 3 dl buljong eller skinkspad. Tillsätt 2 dl av buljongen och stek under lock ca 20 minuter. 3 dl buljong eller skinkspad
Brunkål - enkelt recept - Mitt kök

Brunkål - enkelt recept - Mitt kök

Häll på resten av buljongen. Tillsätt 2 dl av buljongen och stek under lock cirka 20 minuter. 3 dl buljong eller skinkspad
Brunkål

Brunkål

Brunkål är något som har blivit en tradition här hemma på vårat julbord under de senaste 5 åren, så himlans gott och dessutom så enkelt att göra. 1 hönsbuljongtärning. Häll på vattnet, några droppar soja och smula i buljongen, rör om och låt sedan puttra under lock på låg värme i ca 1 timme. 1 hönsbuljongtärning några droppar soja
BRUNKÅL

BRUNKÅL

Brunkål är en rätt som är vanlig i södra Sverige som serveras på julbordet. 3-5 dl buljong. Tillsätt ättika och buljong och låt allt småkoka under lock tills kålen är mör och brun 1-1 1/2 timme. Börja med 3 dl buljong och spä under tiden med mer om det behövs. 3-5 dl buljong
Brunkål

Brunkål

Ringla på sirap och slå på lite skinkspad eller buljong. liter skinkspad eller köttbuljong. Sätt ugnen på 225 grader
Brunkål

Brunkål

Tillsätt sirap och buljong och låt koka på svag värme under lock ca 1 tim. 2 dl skinkspad eller buljong
Brunkål

Brunkål

Ringla på sirap, strö på ingefära och fukta kålen med skinkspad eller buljong. Rör i kålen då och då, tillsätt eventuellt mer buljong eller skinkspad
Brunkål i Crockpot

Brunkål i Crockpot

Koka upp buljong, ringla över sirap och soja och häll över buljongen. 3 dl stark buljong eller skinkspad (jag tog 3 dl vatten och 2 oxbuljongtärningar). 3 dl stark buljong eller skinkspad (jag tog 3 dl vatten och 2 oxbuljongtärningar)
Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Servera r-benen varmt eller kallt med äppelmos, katrinplommon, rödkål, brunkål eller brysselkål. Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås
Glögglaserade revben

Glögglaserade revben

I detta receptet skall du inte använda buljongen till något men du kan alltid ha den i lite brunkål eller i en soppa så häll inte ut den
Kåldolmar

Kåldolmar

Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt, koka i ytterligare 20 minuter samt spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in. 5 dl sky från kåldolmarna eller kalvbuljong. med vatten eller ta vatten plus stekskyn samt 1 buljongtärning eller 1 tsk flytande buljong. gör skysås men ersätt ersätt 2,5 dl buljong med grädde
Grönkålsrisotto och en kryddmix.

Grönkålsrisotto och en kryddmix.

Grönkål äter man tydligen främst i Halland vid juletid och då kallas den för långkål, här nere i våra delar av landet är det mest brunkål som äts till skinkan och på andra platser är det rödkål som gäller
Påskbuffe för påskafton 2015...

Påskbuffe för påskafton 2015...

brunkål, se recept nedan. Täck med vatten och smula i buljongen. Brunkål. brunkål, se recept nedan. 3 grönsaksbuljongstärningar
Brunkål

Brunkål

Häll över buljongen och soyan.  Jag ugnsteker brunkålen för jag tycker att det blir ett bättre resultat
Brunkål

Brunkål

Häll över skinkspad eller buljong och stek i ugnen 45 minuter. 5 dl skinkspad eller grönsaksbuljong. Sätt ugnen på 200 grader

Brunkål

Häll över buljong och stek i ugnen 45 minuter. Recept. Anna Lundqvist. tis, 2013-07-16 08. 48. 60min. (0). Sätt ugnen på 200 grader
Juliga kamben med brunkål

Juliga kamben med brunkål

Tillsätt sockret, nejlikor, ingefära och buljong. Brunkål. Börja med att göra brunkålen. Servera med brunkål och eventuell potatis