Brunkål ättika recept

Brunkål

Brunkål

Fräs vitkålen i smöret i en större gryta, salta och peppra, ringla över sirapen och droppa i ättikan
BRUNKÅL

BRUNKÅL

Brunkål är en rätt som är vanlig i södra Sverige som serveras på julbordet. Tillsätt ättika och buljong och låt allt småkoka under lock tills kålen är mör och brun 1-1 1/2 timme
Brunkål

Brunkål

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kålen med matfettet lite i sänder och lägg över i långpanna. Ringla på sirap och slå på lite skinkspad eller buljong
Påskbuffe för påskafton 2015...

Påskbuffe för påskafton 2015...

brunkål, se recept nedan. Koka upp lagen dvs vatten, socker och ättika, rör så sockret löses upp helt. Brunkål
Brunkål

Brunkål

Smaka eventuellt av med ättika för en friskare smak. 1-2 msk ättika. Sätt ugnen på grader. Ta bort kålens yttersta blad
Brunkål

Brunkål

Häll på vatten, tärnat äpple, ättika, lagerblad, sirap, kryddnejlika och kryddpeppar. Theres Amrén Brunkål

Brunkål

Smaka av med salt och ättika. 1-2 dl ättika, 12 %. Smörj stora bleck med gåsfett alternativt smör, blanda kålen med farinsocker och ingefära

Brunkål

Lägg den brynta kålen i en ungsform och strimla över sirap, ättika och soja. Att göra brunkål verkar nästan vara en bortglömd konst, trots att det är ganska enkelt

Ediths goda brunkål

Salta, peppra och ringla över sirapen samt ättikan och kanelen lite i sänder. Smaka av och ta mer, ättika, sirap och kanel och kryddor om Ni känner för det