Mörkt surdegs-frukt-och-nöt-bröd från L's café med ost på ena och ägg på andra, en tallrik yoghurt med havreflakes, päron, nektarin och hallon och så la jag i en klick minikeso sen också, vatten förstås och så en kopp kaffe
Igår åt N och jag brunch på Sophie’s Canelé i Birkastan. Vi valde båda Sophie’s brunch för 199 kronor. Det fanns mycket att välja på, ungefär hälften på menyn ingick i brunchen och resten kunde man välja mot en extra kostnad (ett par kronor till 30 kronor). Mitt val föll på te (ej bild), ananasjuice och en brioche socker (bild 1), avokadotoast med en sidosallad (bild 2) samt en bakelse med hallon och vaniljkräm (bild 3)
Helgfrukosten (eller brunchen) är speciell tycker jag och vill gärna njuta av den så mycket jag kan. Strö över med frysna/färska hallon och pudra eventuellt över med lite florsocker
Idag är det Brunchens dag, så passa på att göra en härlig brunch att bjuda familj eller vänner på. För ett tag sedan så gjorde overnight oats med banan och jordnötssmör, och då hallon också blir väldigt gott med jordnötssmör så ville jag prova det också
Därför är de här muffinsen även mitt bidrag till Månades Sötsak, där temat denna månad var brunch. Med lite havregryn i smeten, och smaksättning i form av hallon, pumpakärnor och bitter mörk choklad, passar dessa kakor sig lika bra till eftermiddagsfikan eller picknicken, som till en lång, härlig söndagsfrukost