Jag brukar göra mina amerikanska pannkakor med filmjölk, och denna gången tog jag ett recept på Ica. I lördags gjorde vi smarrig frukost (eller brunch blev det snarare) bestående av amerikanska pannkakor med diverse tillbehör
Det här enkla och sjukt saftiga banan och valnötsbrödet passar perfekt till brunchen eller helgfrukosten och passar lika bra att toppa med smör och en skiva ost som mosad avokado med krispiga grönsaker
Bullarna passar till frukost, brunch, som mellanmål, till picknicmackor eller till kvällsfika. pensla med lite filmjölk eller mjölk, och strö på solroskärnor
Fasligt gott som brunch (bakisfrukost) på söndagen. Samtidigt som jag torkade dreglet från hakan gjorde jag en mental anteckning om att köpa grädde och filmjölk redan samma dag
Jag bjöd på brunch och bakade små scones i muffinsformar. Tillsätt filmjölken och rör ihop degen. ca 9 dl vetemjöl1/2 tsk salt1 tsk socker4 tsk bakpulver100 g kallt smör4 dl filmjölk. 4 dl filmjölk
Först är det ju som sagt dags för frukost, och idag, så här i sommartiden, har jag ett jättebra frukosttips som dessutom passar alldeles utmärkt till både brunch, mellanmål och fika också
Dessa pannkakor åt jag som kvällsmat igår eftersom en helgfrukost kändes alltför långt borta, men det är just helgfrukost eller brunch de lämpar sig allra bäst till
Vid frukostbordet igår morse bläddrade jag igenom FB (tänk att man inte längre kan sitta ner en stund utan att ta fram mobilen/surfplattan och kolla vad alla andra har för sig) och fick då se att min kära vän S gjorde blåbärspannkakor till brunch