Idag är det närmast en nordisk mattradition här hemma och varje advent brukar jag plocka fram Mor Annas pepparkakor och en god blåmögelost till den första glöggen och det är så gott
Ingredienser Portioner. ca 125 st 2 1/2 dl brun farin 3/4 dl ljus sirap 3/4 dl vatten 150 g smör eller margarin 1 msk malen kanel 1 msk malen ingefära 1 tsk malna kryddnejlikor ca 6 dl vetemjöl ( extra till utbakning, 6 dl motsvarar ca 360 g) 1 1/2 tsk bikarbonat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Milda Culinesse 25 % rabatt Milda 500 ml Mer info Ladda kupong
I min familj har vi bakat pepparkakor och pepparkakshus i princip varje år sedan jag var liten. Fyra treåringar stökade loss i köket och pepparkakorna fick alla möjliga former, från stjärnor till igelkottar och dinosaurier
Pepparkakor med lakritssmak för de som vill smaka något annorlunda och gott…… Ett recept från förr på Gammelfaster Gretas pepparkakor Tunna pepparkakor
Blanda vatten, socker, kryddor, bikarbonat och sirap i en stor elfast balja e d och koka ihop allt. Dra pannan från spisen och lägg i margarinet som får smälta under omrörning