Bruna bönor recept

Slökokta bruna bönor

Slökokta bruna bönor

Brunabönor med stekt rimmat fläsk är en riktig favorit. Otroligt goda bönor som inte behövde blötläggas, fin konsistens och dessutom så får man ju bestämma sötma/syra själv
Bruna bönor och fläsk

Bruna bönor och fläsk

Hemma hos oss på julafton har vi alltid brunabönor på julbordet och det är oftast min älskade mormor som gör dem
Bruna bönor

Bruna bönor

Vi äter gärna bönor av allehanda slag, och det var länge sedan vi åt brunabönor, men nu ska det bli av
Bruna bönor med fläsk

Bruna bönor med fläsk

Har aldrig gillat brunabönor, och gör det inte nu heller. Flottet från pannan kan du hälla i bönorna, nyttigt och gott
Bruna bönor

Bruna bönor

Häll av vattnet, lägg bönorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten (ett par cm över bönorna). Rensa och skölj bönorna och blötlägg dem över natten, ca 8 timmar. Koka sakta under lock tills bönorna är mjuka, koktiden varierar mellan 1 1/2 och 2 timmar eller mer. 350 g torkade brunabönor (ca 4 dl). 350 g torkade brunabönor (ca 4 dl) 1,25 liter vatten 3 msk sirap 3 msk ättiksprit (12%) 1,5 tsk salt
Bruna bönor med fläsk är klassisk husman

Bruna bönor med fläsk är klassisk husman

Brunabönor med fläsk är något av det godaste det svenska köket har att erbjuda. Inte så komplicerat som man kan tro och det ger ju en så härlig känsla att följa processen från de torkade bönorna till det färdiga resultatet
Bruna bönor på klassiskt vis

Bruna bönor på klassiskt vis

Klassiska brunabönor är min absoluta favoriträtt alla kategorier. Slå gärna upp bönorna i en tallrik och kontrollera renheten
Ugnsbakade bruna bönor

Ugnsbakade bruna bönor

Sök MatSkap på én på bönor kan verkligen variera. Efter undersökningar och provkok har jag funnit att Gogreen har de bästa bönorna
Bruna Bönor

Bruna Bönor

Skölj de brunabönorna och lägg dem i kallt vatten över en natten att svälla. Häll bort vattnet blötläggningsvattnet och häll över bönorna i en stor kastrull
Bruna bönor med fläsk

Bruna bönor med fläsk

Skölj de brunabönorna och lägg dem i kallt vatten över en natten att svälla. Häll bort vattnet blötläggningsvattnet och häll över bönorna i en stor kastrull
Sköna bruna bönor

Sköna bruna bönor

När jag var liten var brunabönor och falukorv min absoluta favoriträtt. BRUNABÖNOR MED KONFITERAT FLÄSK, KALKONFALU OCH KNAPERSTEKT SVÅL
Bruna bönor i legryta

Bruna bönor i legryta

Här kommer det brunabönor i stora lass. Här var det ett långkok med Kidneybönor, vitlök, chili och massa godsaker
Bruna bönor med chili och ingefära

Bruna bönor med chili och ingefära

Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Tillsätt de brunabönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. 2 dl GoGreen Svenskoldade Brunabönor
Bruna bönor med stekt fläsk – smakrik klassiker

Bruna bönor med stekt fläsk – smakrik klassiker

Brunabönor, GoGreen Svenskodlade. Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Brunabönor med stekt fläsk – smakrik klassiker 1. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Tillsätt de brunabönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. 4 portioner Ingredienser 2 dl Brunabönor, GoGreen Svenskodlade 6 dl vatten 4 msk smör 0,5 gul lök 1 dl sirap 2 msk ättika 1 msk ingefära, grovhackad 1 krm chiliflakes salt och peppar 500 g rimmat fläsk, skivat
Bruna bönor med fläsk

Bruna bönor med fläsk

Det är viktigt att bönorna hinner mjukna ordentligt i vatten för att kunna kokas försiktigt och fortfarande vara hela