Brun köttfärsen i en panna med olivolja. Bra att göra tacosåsen först, för då hinner den svalna. Blanda ingredienserna till vitlökssåsen och låt stå i kylskåp fram till servering
Den härliga, starka såsen får komma helt till sin rätt utan onödigt gojs. Så därför tänkte jag laga lite fläsk vindalo som den oftast tillagas i Panaj, dvs utan både tomat och yoghurt
Mixa samman vitlöken, yoghurten, olivoljan och basilikan till en slät sås. Jag rostade vitlöken för att inte få en sådan distinkt smak och blandade den med grekisk yoghurt (jag gillar verkligen syrligheten), färsk basilika och olivolja
Blanda gräddfil/yoghurt med vitlök, limeskal, brun farin, sambal oelek och salt. Jag gjorde dock dubbel mängd sås för det går alltid åt mycket sås hemma hos oss
Vi ändrade en del proportioner i receptet, och förenklade vissa moment, som att vi inte tog bort det bruna innerskalet på hasselnötterna innan vi rostade dem (vilket är onödigt jobb och skalet är nyttigt), att vi använde hela tomaten istället för att skära bort kärnhusen (vilket känns som ett onödigt matslöseri när allt ändå ska kokas)
Hetta upp olivolja i en stor panna - eller två mindre - och stek biffarna fint bruna på båda sidor. PS Den ajvar som blev över pytsade jag i köttfärssås en annan dag, i stället för den traditionella burken med krossade tomater
Fritera/stek i ganska mycket olja tills tärningarna är gyllenbruna och frasiga. Godast just nu, om än lite väl stark, är Kungsräkor Karai och även om jag älskar sizlar är såsen man får till aningen tam