Västerbottensfyllda lövbiffrulader i gräddsås. Vill man vara något mer hädisk mot traditionen panerar man sillarna i idealmjöl, uppvispat ägg och pankosmulor, slopar mjölken och gör en gräddsås till den stekta löken
Det är sojan som ger såsen den vackra, bruna färgen. Gräddsås1 dl grädde (valfri fetthalt) 30 g smör 30 g vetemjöl 4 dl köttbuljong, utspädd 1 tsk kinesisk soja salt och malen vitpeppar
De kan gott puttra en stund i smöret men bör inte bli för bruna. Kan mästarkocken Paul Svensson laga gryta på grishjärta i TV och säga Mmm kan väl jag laga kycklinghjärta och säga detsamma
Gräddsås. Gräddsåsen. Häll ner alla ingredienser till gräddsåsen i stekpannan och låt koka ihop tillsammans i 2-3 minuter. Grädda i 25 minuter till eller tills ytan är krispig och brun och de är mjuka rätt igenom
Man ska aldrig underskatta brun mat. Idag fick de simma i en starkare gräddsås. Frys in och ta fram vid behov eller ät en kanongod middag direkt – kanske med gräddsåsen nedan
Först tänkte jag servera det med en klassisk brunsås/gräddsås, men eftersom sojan var slut (trots att jag älskar soja och nästan alltid har flera olika sorter hemma) så fick jag improvisera fram något annat