3 dl vetemjöl 2 dl strösocker 0,75 dl kakao 0,5 tsk salt 1,5 dl kaffegrädde (växtbaserad, jag använde ikaffe) 1,5 dl olja (neutral mat-, raps- eller solrosolja) 2 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg) 0,5 dl sojagrädde, vispbar (kokos- eller havregrädde) flingsalt (till garnering)
Blanda smör, socker, mjölk, vispgrädde och sirap i en kastrull. (Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
Ta av från plattan och lägg ner den hackade chokladen så den smälter i den heta gräddmjölken. Det blev dessa mini browniesen som bjöds på kundkvällen där
Eller så toppar du dina brownies med den, så som jag har gjort. Ha i mjölken och vispa lite till. Då får jag idén om att toppa fudge brownies med krämig kakdeg som glasyr istället för en klassisk chokladganache
Brownies. Koka upp grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Bred fudgen över browniesen. Ta av från plattan och lägg ner den hackade chokladen så den smälter i den heta gräddmjölken
0,5 burk sötad kondenserad mjölk. Hacka 100 g choklad och smält den tillsammans med smör och en halv burk kondenserad mjölk i ett vattenbad. 0,5 burk sötad kondenserad mjölk
En av dessa var mina favoritbrownies - "brownies utan mjöl" som jag kallar dom. De innehåller inga mejeriprodukter (den mörka choklad som jag använder kan dock innehålla spår av mjölk), och inte heller nötter eller mandel