Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag och med stor positiv respons
Ett riktigt bra alternativ med andra ord. Detta är en ganska mäktig kaka med kraftig chokladsmak. Det är också gott med en klick vispad grädde eller kokosgrädde till
Brownies är så gott, och jag älskar dess kraftiga chokladsmak och den lite kompakta konsistensen. Går säkerligen bra att byta ut mot mandelmjöl, även om gräddningstiden eventuellt kan behöva justeras något (känn med en sticka
Browniesmed sötpotatis2 ganska stora sötpotatisar 14 dadlar 1,5 dl mandelmjöl 1 dl bovetemjöl 4 msk kakao 3 msk honung lite salt Koka potatisen så den blir mjuk. 1,5 dl mandelmjöl
Brownien är sötad med färska dadlar och fruktpuré (jag använder en puré från barnmatshyllan, men det går också bra med exempelvis hemmagjord eller äppelmos), och har en halvkletig konsistens
Jag har också gjort individuella brownies i muffinsformar. Jag har bakat den både med mintlagret och utan och personligen tycker jag att den inte tillförde så mycket, jag föredrar brownien med bara botten och glasyren
Jag pudrade mina med lite florsocker. ½ dl mjöl (jag tog mandelmjöl). baka med proteinpulver,. bröa med kakao) form och grädda i 20-30 min, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten men i övrigt fast och fin
Servera med hallon och soygurt. 2 dl mandelmjöl. 2 dl mandelmjöl. Seg och mycket god brownie. Bör ätas kall för mest smak, låt den gärna stå ett dygn i kylskåp
Man ska inte slänga omkring med ordet healthy/hälsosam. 0,5 dl mandelmjöl. 0,5 dl mandelmjöl. För i mitt tycke kan en klassisk brownie vara minst lika hälsosam som en sockerfri sådan
Blanda ägg, lönnsirap, vaniljpulver, kardemumma och mandelmjöl. Det är väldigt sällan Jag gör samma recept två gånger när det kommer till Brownies och kladdkaka
Blanda detta med resterande ingredienser. ½ dl mandelmjöl. Servera gärna med grädde. ½ dl mandelmjöl. Chokladkokosmjölkokosoljamandelmjöl 1 ägg 15 gram kokosolja
Jag tycker det är praktiskt att använda muffinsformar, för det gör det hela lättare att exempelvis ta med bakverket och äta på utflykter och på picknick