3 dl vetemjöl 2 dl strösocker 0,75 dl kakao 0,5 tsk salt 1,5 dl kaffegrädde (växtbaserad, jag använde ikaffe) 1,5 dl olja (neutral mat-, raps- eller solrosolja) 2 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg) 0,5 dl sojagrädde, vispbar (kokos- eller havregrädde) flingsalt (till garnering)
Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. 2 ägg. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm. 2 ägg 1 1/2 dl vetemjöl
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Browniesmet. Rulla små ägg och ställ åt sidan. Lägg plast på tryffeln och ställ svalt. När tryffeln och brownien kallnat, stöppla på tryffeln, sikta kakao på toppen och garnera med kokosäggen