Dem här goda och enkla frallorna bakar jag rätt så ofta, dem passar utmärkt till det mesta och är supergoda att pensla på olivolja och rosta sedan gnida in en vitlöksklyfta på
1 msk rapsolja (olivolja funkar också). 1 msk rapsolja (olivolja funkar också). Här får ni det (rimligen) enklaste brödreceptet ni någonsin satt tänderna i
Blanda alltsammans i en bunke, rör runt ingredienserna noga i skålen och låt stå och svälla till sig i ca 10 minuter och sedan plattar du ut degen på en plåt som du har smort in med olivolja och eller lagt bakplåtspapper på
Ringla över olivolja och grilla zuccini och aubergine tills de är vackert gyllene. Pressa över citronsaft, ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar
GA_googleAddAttr("Tag", "brod"). Allt det innehöll var smått galna mängder nötter och frön tillsammans med ägg och olivolja och ärligt talat lät det varken som om det skulle kunna hålla ihop, än mindre smaka gott
(2 msk olivolja om man vill). (2 msk olivolja om man vill). Såklart det vill väl alla. Det har blivit som en rutin nu att baka frukostbröd på helgen men jag måste skärpa mig och dutta i lite grövre mjöl, nötter och "kvitterfrön" men jag råkar ju älska det här brödet utan nyttigheter också
2 msk olivolja. Smula jästen i en bunke och häll på lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av mjölk, vatten, socker, olja, salt, durum- och vetemjöl (spara 1 dl vetemjöl till utbakning)
SOLROS OCH LINFRÖFRALLOR ca 26 st 50 g jäst 0,5 dl olivolja 1,5 tsk salt 2 msk ljus sirap 3 dl rostade solrosfrön 1 msk linfrön 6 dl siktat rågmjöl 7-8 dl siktat dinkelmjöl GÖR SÅ HÄR 1 Värm vattnet till 37 grader. 3Tillsätt resten av vattnet, olivoljan, sat, sirap, solrosfrön, linfrön, rågmjöl och i stortsätt allt dinkelmjöl. 0,5 dl olivolja
Brödet blev ovanligt lyckat, satte en deg i fredagsnatt som fick kalljäsa i kylskåpet sen rullade vi små bullar som jag skårade, tjoffade över lite olivolja och sen flingsalt och gräddade dem tills de hade fått fin färg och lät så där knackigt ihåligt när man knackade dom på undersidan
10 g färsk jäst 3 dl vatten 2 msk olivolja 1/2 msk salt 5 1/2 dl vetemjöl special (325 g). 10 g färsk jäst 3 dl vatten 2 msk olivolja 1/2 msk salt 5 1/2 dl vetemjöl special (325 g)