Den här broccolisalladen gjorde vi för någon vecka sedan. Jag tyckte först att det lät lite mysko med granatäpple och russin, men min syster hade sålt salladen bra så jag var bara tvungen att testa och det var verkligen supergott
Lägg broccolin i en serveringsskål tillsammans med rödlök, granatäppelkärnor, russin och solrosfrön. Rör om salladen med händerna så att alla broccolibuketter täcks av yoghurten
Det är nu det gäller att "boosta" sig med nyttigheter så att kroppen rustar sitt försvar. ½ dl russin. Skölj broccolin, dela den i små buketter och dela stammen i små bitarLägg broccolin i en skål med citronsaft och salt och massera den med fingrarna tills den mjuknarBlanda i resten och ringla på oljan
Lägg sedan broccolin, fetaosten, rödlöken, russin, solrosfrön, och tranbär i en skål. 25 dl russin. Koka eller ångkoka broccolin och låt den svalna något
Finhacka rödlöken och blanda ihop med broccolin, russin och solroskärnor. 2 stånd färsk broccoli1,5 dl russin1,5 dl solroskärnor1 msk rödvinsvinäger0,5 dl strösocker, ev lite mer1,5 dl majonäs1 finhackad rödlök