Tag sedan baconet och broccolin & lägg i den förgräddade pajskalet, blanda ägg, mjölk, salt & peppar (ej för mycket salt) - häll över, toppa med riven ost
Blanda mjölet och smör med fingertopparna till du får en smulig konsistens. Vispa upp vispgrädden med ägget och blanda med de övriga ingredienserna, smaka av med salt och peppar
Ingredienser Broccolipaj För 4 personer Tillagningstid. 75 minuter Pajdeg 3 dl mandelmjöl 0,5 dl skalade sesamfrö 1 msk psylliumhusk/fiberhusk 1 tsk himalayasalt/havssalt 40 gram kokosolja 1 st ägg Fyllning 300 g broccoli 1 st gul lök 250 g champinjon 125 gram bacon 5 st cocktailtomat Använd ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka i
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajen även bacon eller liknande
Fördela bacon och broccoli i pajskalet. Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka och broccolipaj. Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat