Förra året fick Bibbi en kokbok av mig, Tommy Myllymäkis Grönsaker, tillbehör & Garnityr och förra veckan bjöd hon på en rätt därifrån, en riktig höjdare med broccoli, vitlök och färskost
Skär broccolin i buketter. Byt ut broccolin mot blomkål eller champinjoner. Tillsätt chili, vitlök och vin och låt koka in, cirka 3 minuter, broccolin ska fortfarande vara spänstig. 1 st broccolistånd. 4 st vitlöksklyftor
Fräs broccolin i olivolja i några sekunder, lägg i finhackad chili och tunt skivad vitlök. Jag är svag för snabblagade smårätter med broccoli, och det verkar vara lite av Tommy Myllymäkis specialitet
Skär salladslöken och vitlöken i små bitar och fräs dem i matoljan utan att de får ta färg. Broccoli, en liten grönsak som man antingen tycker om eller avskyr
Känn dig fri att addera pressad vitlök till olivoljan innan du rostar broccolin i ugnen. Om du ätit kokt broccoli, avfärdat det och inte tittat tillbaka är det dags att ta en titt i backspegeln
Ansa och dela broccoli och blomkål i mindre bitar. 3-4 klyftor Vitlök. 11 st Broccoli. 1Efter smak men mellan 1 tsk-1 msk VitvinsvinägerGör så här Hacka och stek lök och vitlök på låg värme i lite olja tills löken blir lite genomskinlig
en enkel soppa med broccoli och gröna linser. Släng sedan ner broccolin, om den är färsk. 800 gram broccoli. 3 klyftor vitlök. 800 gram broccoli. 3 klyftor vitlök
Lägg ingefära, vitlök och chili i en skål. Bryt broccolin i småbitar, skiva stjälken. När broccolin är genomkokt, lägg upp den på ett stort serveringsfat
Dela broccolin i mindre buketter. Häll vattnet av broccolin. Häll marinaden över den varma broccolin. Koka broccolin 4-5 min, ska vara kvar lite tuggmotstånd. 250 gr färsk broccoli. 1 pressad vitlöksklyfta