Skär broccolin i mindre bitar, även stammen. Lägg i buketterna, tryck ner broccolibitarna med en sked så att de hamnar under vattenytan och koka i 5 minuter till. 500 g färsk broccoli
Skala och skär broccolistammen i tunna skivor och dela resten av broccolin i små buketter. Fräs lök, broccoli och zucchini i olivolja utan att det tar färg
Blanda samman purjolök, kassler och broccoli i en smord eldfast form. Dela broccolin i buketter och förväll den i saltat vatten ca 5 minuter. 400 g broccoli
Kalkonfilé med ostgratinerad broccoli. 1 kg kalkonfilé3 dl creamfraich1 msk diljonsenapsalt, pepparRingla över olivolja med citron, Kan ersättas med pressa lite citron över + olivoljaRingla över olivolja med pepperoni, Kan ersättas med chiliflakes + olivoljaRingla över gluten fri sojaI slutet(när det är ca 15 min kvar, samtidigt som du sätter in broccolin i ugnen) häll,över ca 1-2 dl grädde för ev mer sås. In i ugnen i ca 45-1 timma i 175 graderServera Ostgratinerad broccoli till. Broccolin kokas först mjuk ,lägg sedan broccolin på ett värmtåligt fat med ost över,gratinera ca 15 min ugn. Från början av februari tills i början av mars har jag minskat 10 cm i midjan så visst har jag blivit smalare, byggt muskler och bränt fett
Den gemensamma nämnare för alla dessa dressingar är att de märkligt nog både förhöjer smalen på grönsakerna, och samtidigt döljer mer distinkta smaker, som somliga inte uppskattar
Skär köttet i smala skivor, servera med potatis och sås och valfria grönsaker (vi hade romanesco, men blomkål, broccoli eller morötter går lika bra, eller en blandning av flera grönsaker)
broccolibuketter, skuren i småbitar. Rör ned blomkål, broccoli, sparris och gröna ärtor. morot, skuren i smala stickor, förkokas 5 min. 150 g morot, skuren i smala stickor, förkokas 5 min