Broccoli sardeller recept

Sardeller och broccoli

Sardeller och broccoli

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 odefinierad svartpeppar , grovmalen 0,5 st chili , röd, torkad 50 gram sardellfiléer 2 st vitlöksklyfta(or) 1 msk olivolja 500 gram broccoli 400 gram pasta Köp receptet
Pasta med broccoli, sardeller och chili

Pasta med broccoli, sardeller och chili

Vad gäller den här rätten är det dock bra att vara ganska vältajmad med sås och pasta, eftersom broccolin är som godast när den har lite stuns kvar
Orecchiette med broccoli och sardeller

Orecchiette med broccoli och sardeller

Broccoli, delat i buketter. Några sardeller i olja, fint hackad. Lägg i broccolin i pastavattnet några minuter innan pastan är färdig
Pasta med broccoli och sardeller

Pasta med broccoli och sardeller

Skär eller bryt broccolin i små buketter. Lägg vitlöken, sardellerna och den torkade chilin i oljan. Koka upp rikligt med vatten och lägg i broccoli, pasta och salt i det kokande vattnet
Siciliansk broccoli

Siciliansk broccoli

Oroa dig inte för om smaken blir för ”fiskig” – den blir bara ljuvt salt med lite sting som gifter sig bra med broccolins mjälla smak, sardeller är en veritabel umamibomb som ger fenomenalt god smak till många rätter
Kycklinggratäng med broccoli

Kycklinggratäng med broccoli

Koka ihop grädde, creme fraiche, sambal, vitlök och sardeller. Brukar själv göra med de grönsaker jag har hemma för tillfället, denna gången blev det broccoli, lite spenat och röd lök
Dagens recept: Snabb grönsakspanna

Dagens recept: Snabb grönsakspanna

Låt broccolin tina lätt så att du kan dela den i buketter. Rör smör mjukt, smaksätt det med antingen ett par mosade sardeller eller ansjovisar och finhackad gräslök
Dagens recept: Fyllda crêpes

Dagens recept: Fyllda crêpes

Du kan också göra en god stuvning av musslor, räkor, svamp, krabba, spenat, sparris eller broccoli och ha som fyllning
Bagna cauda  /  En varm, kryddig dipp

Bagna cauda / En varm, kryddig dipp

Skär blomkål i buketter och ansa broccolin. Mosa vitlök och sardeller till en puré i en mortel. Låt det smälta ihop med sardellerna och vitlöken
veckomatsedel för ett mer välmående liv

veckomatsedel för ett mer välmående liv

Pot au feu med prinskorvBurrito med fajitakryddad kycklingSquashplättar med stekt baconFish and chips med äppelslaw, istället för potatis så blir det morot/blomkål och broccoli till mig
Gnocchi à la pugliese

Gnocchi à la pugliese

När vattnet kokar lägger du i broccolibuketterna. Stek på mycket låg värme vitlök, chili och sardellerna