Skär eller bryt broccolin i små buketter. Lägg vitlöken, sardellerna och den torkade chilin i oljan. Koka upp rikligt med vatten och lägg i broccoli, pasta och salt i det kokande vattnet
Oroa dig inte för om smaken blir för ”fiskig” – den blir bara ljuvt salt med lite sting som gifter sig bra med broccolins mjälla smak, sardeller är en veritabel umamibomb som ger fenomenalt god smak till många rätter
Koka ihop grädde, creme fraiche, sambal, vitlök och sardeller. Brukar själv göra med de grönsaker jag har hemma för tillfället, denna gången blev det broccoli, lite spenat och röd lök
Låt broccolin tina lätt så att du kan dela den i buketter. Rör smör mjukt, smaksätt det med antingen ett par mosade sardeller eller ansjovisar och finhackad gräslök
Dela den stora broccolistjälken på längden och lägg i den tomma matberedaren tillsammans med sardellerna och oljan de ligger i samt den avrunna kaprisen
Pot au feu med prinskorvBurrito med fajitakryddad kycklingSquashplättar med stekt baconFish and chips med äppelslaw, istället för potatis så blir det morot/blomkål och broccoli till mig