4 900 g potatis ca 600 g tunnskivade fläskkotletter 1 msk smör eller margarin salt och peppar Sås 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 1 msk balsamvinäger 1/2 msk majsstärkelse 1 1/2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1/2 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk soja 1/2 påse fryst broccoli (à 425 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera fläskkotletterna med ris och broccoli- och blomkålsbuketter. broccoli och blomkål. Stek kotletterna, ca 2 minuter per sida i en stekpanna med matfett. Lägg ovanpå kotletterna och gratinera högt upp i ugnen, ca 5 minuter. 2 st fläskkotletter
Senast vi lagade till broccolistuvningen åt vi den så här till en bit grillad pluma, en styckningsdetalj från grisen och den sitter på kotletten alldeles närmast karrén
Förväll broccolin. Torka av kotletterna med hushållspapper. Mixa broccoli och ädelost till grova smulor. Snitta kotletterna i fettkanten, så att de ligger plant i stekpannan
Hacka broccolin och blanda den med osten. Snitta kotletterna i fettkanten. Bryn kotletterna i en stekpanna med matfett, ca 2 minuter per sida. Lägg blandningen på kotletterna och stek under lock 2 minuter. Tillsätt 1/2 dl vatten, så att det ångar i pannan – osten smälter bättre och kotletterna blir genomstekta. 2 st fläskkotletter. 100 g broccoli