Kokt romanesco, blomkål eller broccoli och några skivor smör är gott till. Kantareller förgyller verkligen den enklaste rätt, en stuvning fungerar fint bara som komplement till kokta grönsaker
ett gäng med kantareller. Låt småputtra medans du kokar broccoli eller pasta om du äter det. Stek löken ihop med kantarellerna i en stor stekgryta några minuter
Servera med kokt romanesco, blomkål eller broccoli och några skivor smör till. På väg från jaktpasset blir det ibland också en hel del fjällkantareller som plockas
Jag använde mig av färsk broccoli, färsk grön blomkål, zucchini och purjolök. Jag har hur mycket kantareller i frysen som helst som jag fått av mamma och det är dags att börja äta upp dom så idag vart det en höstig gryta med fläskfilé och kantareller
Gräddstuvade kantareller. Grönsak- och kasslerlåda med gräddstuvade kantareller4-6 portioner. 1 broccolistånd. 4 dl torkade kantareller1 gul lök. Gör så härKoka upp lättsaltat vatten och lägg i broccolin i 3 minuterSlå sedan av kokvattnet, spola broccolin i kallt vatten och låt rinna avSkär paprikan i bitarSkiva purjolökenFräs paprika och purjolök tills purjolöken blir lite svettig och genomskinligSalta och peppraLägg broccolin på botten i en ugnsformLägg paprika och purjolök överSkiva kasslern och lägg överstBred svampstuvningen över kasslernAvsluta med att strö över riven ostGratinera mitt i ugnen i 250 grader i 15-20 minuter. 1 broccolistånd