Häll av pastan/broccolin, och vänd ned i skinkröran. 4 portioner valfri pasta200 g broccolibuketter250 g rökt skinka1 dl soltorkade körsbärstomater - inklusive lite av oljan2 msk Toscana Mix (The Spice Tree)1 förpackning Oatly i Mat, "havregrädde" 13%Medan pastavattnet kokar upp tärnar du skinkan och ansar broccolin. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, och lägg i broccolin när det är ca 5 minuter kvar av koktiden. Häll på havregrädden och kryddan, och låt puttra ihop till krämig konsistens, ca 5 minuter. 200 g broccolibuketter
250 g broccoli (färsk el frusen). 4 dl havre- eller sojagrädde (jag använde Carlshamns havregrädde, den är tjock). Skär broccolin i små buketter och koka dem lätt (ca 5 min). 250 g broccoli (färsk el frusen). 4 dl havre- eller sojagrädde (jag använde Carlshamns havregrädde, den är tjock)
Lägg slutligen i kräftstjärtarna och vänd ned pastan/broccolin. Jag använde den här gången 13%-ig havregrädde. 4 portioner pasta av fusillityp - glutenfri eller vanlig200 g broccolibuketter400 g kalkonbröstfilésalt och svartpeppar från kvarn200 g purjolök1 vitlöksklyfta125 g färska miniplommontomater eller körsbärstomater1 förpackning havregrädde - eller vanlig grädde eller annan alternativ grädde1 msk Knektgårdens kryddmix - som jag inte kan leva utan1 ask inlagda kräftstjärtarsmör/olja, ghi till stekningriven ost, gärna parmesan eller pecorinoAnsa broccolin. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, och när det är ca 4 minuter kvar av den beräknade koktiden lägger du också i broccolin. 200 g broccolibuketter
Under tiden, koka upp havregrädde, vatten och grönsaksbuljongtärningen i en kastrull. Lägg i broccolin i pastan när det är ca 2 min kvar på kokningen. 200 g fryst broccoli. 2 ½ dl havregrädde (Oatly)
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mixa ihop silkestofun, havregrädde, näringsjäst, citronskal, gurkmeja och timjan till en slät kräm
Vi brukar handla färska rotfrukter och grönsaker, fryst fisk, köttfärs, räkor, ägg, fryst broccoli och blomkål, krossade tomater, majonnäs och kokosmjölk
Det finns säkert barn som vuxit upp i familjer med medvetna föräldrar som ätit väldigt varierad och grönsaksbaserad kost från barnsben och som älskar gratinerad aubergine, tofugrytor och broccolistuvning med körvel
Den här rätten är perfekt för att använda de delar av grönsakerna du kanske inte brukar använda, som blasten från blomkålen, stjälken från broccolin och de gröna delarna av purjolöken