Först rostade jag sötpotatis, tomat ochbroccoli i ugnen. Släng i grönkål, nötter, vitlök ochcitronsaft i en skål – gör några varv med stavmixer, häll i olja till önskad konsistens, dra ett par varv till med stavmixern
Sparris, broccoli, salladslök, citronochfetaost. Och så salt och peppar på det och lite olivolja. Pappan fyller år i morgon så jag och tjejerna ska dra till Väla när de kommer hem för de vill ju handla något
Låt alla grönsakerna bli täckta av dressingen, smula lite fetaost över de varma grönsakerna. Värm hälften av oljan i en panna tillsammans med vitlöken, bryn på mellanvärme tills löken är svagt brun, tillsätt sen resten av oljan, grönsakerna, citronsaftenoch salta lätt
Ut med laxen, lägg på vitlök, rivet citronskal GLÖM FÖR FAN INTE CITRONSKALET (det gjorde alltså jag… men det gick bra att slänga in det i efterhand) tomater, broccoli, citronklyftor, fetaostoch smööör flera tunna skivor smööör
Ringla över dressingen och smula över fetaosten. Blanda ihop saft, olivolja, skal, salt och peppar. Till salladen gjorde jag en frisk citronsej samt en len och krämig broccolipuré
Servera då med t ex små bitar kokt potatis, alternativt mosad med en klick osaltat smör samt lite blandade ångkokta grönsaker som t ex ärtor, broccolioch majs
Smaka av med citron, salt och peppar. Koka upp vatten, mjölk och buljong. Häll bönor i soppan, koka upp, tillsätt färskost och mixa skummig och slät med stavmixer
Variera gärna grönsakerna mellan gröna bönor, sparris, broccoli, spetskål, aubergine. Lägg bakpapper i en stor långpanna, lägg i kycklingen, skär snitt och peta in fetaost