Bringa recept

7 Spara
Recept och inspiration

Recept och inspiration

När man väljer ekologiskt och närproducerat kött är det inte alltid säkert att man får tag i den köttbiten man känner sig bekväm att tillaga så den här sidan är tänkt som inspiration om du kommer över en fin bit kött från granngården men inte vet vad du ska göra av den
6 Spara
Skotsk lammsoppa

Skotsk lammsoppa

med ben av bog eller bringa. 1 purjolök. Koka upp vatten och salt. Lägg i köttet och koka upp. Tillsätt pepparn och koka på svag värme under lock ca 1 tim eller till köttet är mört
3 Spara
Dagens recept: Sellerigryta med nötkött

Dagens recept: Sellerigryta med nötkött

4 portioner1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)2 msk smör eller margarin2 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk äkta soya5 dl vatten4 - 6 små gula lökar8 potatisar2 - 3 morötter4 stjälkar bladselleri1 tsk basilika1 msk hackad persiljaTill 8 portioner. 1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)
8 Spara
Silverkaka

Silverkaka

Tipset heter Silverkaka. Super mumsiga bitar av Silverkaka, garanterat försvinnande goda. Halvlek & redan nu dags att ge er ett tips på kaka om ni är sugna på att baka något i helgen
8 Spara
Merquez

Merquez

Jag använde en bog med tillhörande bringa. Merquez är en Tunisisk lammkorv. Man ska kunna soltorka den genom att låta den ligga 48 timmar i direkt solljus men jag tänkte ha den färsk och frysa in den
7 Spara
Viltgryta

Viltgryta

Blanda vin, crème fraiche, fond, enbär, timjan, soja och gelé i en gryta. Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna
3 Spara
Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong

Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong

800 g rimmad oxbringa 1 purjolök 1 tsk timjan eller några färska kvistar 2 lagerblad 10 vitpepparkorn cirka 500 g blandade rotfrukter, till exempel morötter, gulbetor, palsternacka, rotselleri, persiljerötter, kålrot 1 litet knippe bladpersilja eventuellt riven pepparrot 1
2 Spara
Kalvragu

Kalvragu

Det här är Artusi recept nummer 253, kalvragu. Det här är Artusi recept nummer 253, kalvragu. Man kan säga att det är en enklare variant och lite lättare variant av Ragu Napoletano
1 Spara
Fransk lammgryta med vita bönor

Fransk lammgryta med vita bönor

När köttet verkar klart tillsätter man de avrunna och spolade bönorna. cirka 2 kg lammkött med ben, till exempel bringa (eller 1 kg utan ben) olivolja 4 gula lökar 1 tsk salt 3 tomater 6 vitlöksklyftor 12 svartpepparkorn 3 lagerblad 1 knippe bladpersilja, hackad 3 kvistar timjan eller 1 tsk torkad 2 kvistar rosmarin 1/2 flaska torrt vitt vin 7 1/2 dl vatten 200 g rimmat fläsk 100 g lufttorkad skinka 3-4 morötter, beroende på storlek 2 burkar stora vita bönor (à. 2 burkar stora vita bönor
0 Spara
2015- vilket år!

2015- vilket år!

Jag hoppas att det kommande året bringar er mycket glädje och kärlek. Det nya året är runt hörnet och jag vill passa på att önska er alla ett gott nytt år
0 Spara
Får i kål

Får i kål

Skär lammbringan i grova tärningar. lammbringa utan ben. Koka bringan 1 minut, slå av vattnet och skölj köttet
0 Spara
Får i kål

Får i kål

Bringan har ju mycket fett och kan vara lämplig att använda först så att frystiden blir kort. 3/4 kg lammkött med ben av bringa eller bog4 dl vatten1/2 msk salt10 vitpepparkorn1 lagerblad (utesluter jag)1/2 - 1 vitkålshuvud, ca 1 kgpersilja (utesluter jag) Koka upp köttet (ev 2 ggr) skumma och tillsätt salt och peppar
Sökförslag och sidor