4 portioner1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)2 msk smör eller margarin2 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk äkta soya5 dl vatten4 - 6 små gula lökar8 potatisar2 - 3 morötter4 stjälkar bladselleri1 tsk basilika1 msk hackad persiljaTill 8 portioner. 1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)
Det viktiga enligt mig är att man inte blandar in något annat än NÖT, hamburgare för mig är nötkött. För att få upp fetthalten och lyfta smaken ytterligare använder jag även bringa samt fett från stocken på hängmörat, en bra proportion är ca 70% -80% högrev och resterande bringa samt extra fett om detta behövs, bringa,talg eller allmänt fettkappa rekommenderas om du behöver tillsätta fett
500 g benfritt nötkött (bringa. Skär köttet i bitar. Bryn köttet i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Skala alla rotfrukter och skär dom i fina strimlor
Ingredienser 2 kg nötkött , högrev eller bringa 2 st gul lök(ar) 2 st morot 1 smör , till stekning 0,5 msk mjöl 6 st lagerblad 10 st kryddpeppar , 15 st hela korn 5 st kryddnejlika(or) , hela 2 msk ansjovisspad 1 st salt 1 st svartpeppar Till servering 1 potatis(ar) , kokta 1 st rödbetor , inlagda Köp receptet
Köp högreven eller bringan färdigrimma eller rimma själv i en lag som håller ca 5-7% salt. Kokt rimmad högrev eller bringa skivas i 1/2 cm tjocka skivor och bräcks i stekpanna. Serveras med en mix av potatis rotfrukter i 2 cm bitar som fått koka lagom alldente i buljongen från nötköttet. 1 kg rimmad högrev eller nötbringa , 5-7% saltlag
Nötkött, nyårsmiddag blir beef ribs, pulled beef, oxkind och en fin ryggbiff med kappa. 00, bringa 13. Denna gången har intervjuserien kommit till ingen mindre än segraren i Grillmästarna 2015, Martin Nordh
, Nötkött Tagged. I helgen blev det oxbringa, brisket som det även heter in the states. Även om du inte gör bringan, så testa dessa bröd nästa gång du gör burgare, bättre än ALLA köpebröd som finns