Bringa morot recept

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

1,5-2 kg bog, högrev eller bringa från nöt eller älg. 1,5-2 kg bog, högrev eller bringa från nöt eller älg
Fransysk köttgryta

Fransysk köttgryta

4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa. Skär köttet i 2 cm stora tärningar, bryn det i smör
Enkel lammgryta

Enkel lammgryta

bringa eller rygg. Skär köttet i mindre bitar men låt benen vara kvar. Fräs bitarna i en stekgryta tills de fått färg
Oxbringa i crock pot eller lergryta

Oxbringa i crock pot eller lergryta

Köttbiten som vi kockade till, eller ska vi säga crockade till, var oxbringa som oftast inte kostar så mycket som "finare" nötkött gör
Älggryta från Härjedalen

Älggryta från Härjedalen

Skala lök och morot och skär i bitar. 1 1/2 kg älgkött av bog eller bringa. Skär köttet som kalopsbitar. Bryn köttet i en gryta i smöret
Leif Mannerströms kalops

Leif Mannerströms kalops

Skala och skär lök och morot i stora bitar. 2 kg högrev eller bringa. 2 kg högrev eller bringa 2 st gula lökar 2 st morötter smör, till stekning 0,5 msk mjöl 6 st lagerblad 10 –15 kryddpepparkorn 4–5 kryddnejlikor 2 msk ansjovisspad Salt peppar
Kokt oxbringa med pepparrotssås

Kokt oxbringa med pepparrotssås

Lägg bringan i en stor kastrull och häll vatten så att det täcker. Ta upp bringan, linda in den i folie och lägg åt sidan
Kalops a la Leif Mannerström

Kalops a la Leif Mannerström

Skala och skär lök och morot i stora bitar. 2 kg högrev eller bringa. 2 kg högrev eller bringa 2 gula lökar 2 morötter Smör till stekning 1/2 msk mjöl 6 lagerblad 10-15 kryddpepparkorn 4-5 kryddnejlikor 2 msk ansjovisspad Salt Peppar Till servering Kokt mjölig potatis Inlagda rödbetor
Brittisk lammgryta med öl

Brittisk lammgryta med öl

1 kg bringa eller bog av lamm. 1 kg bringa eller bog av lamm. Då var vi framme vid julledighetens sista dag
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Dillkött 1,5-2 kg lammbog, eller annat bra kokekött som högrev eller bringa från nöt eller älg. Dillkött 1,5-2 kg lammbog, eller annat bra kokekött som högrev eller bringa från nöt eller älg
Skotsk lammsoppa

Skotsk lammsoppa

med ben av bog eller bringa. Skär vitkål och purjo i strimlor, morot och selleri i små tärningar. Ta upp köttet och lägg vitkål, purjo, morot och selleri i buljongen och koka på svag värme under lock 15 min
Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

4 2 gula lökar 3 morötter 6 katrinplommon 600 g grytbitar av lamm (t ex bringa eller stek) 3 msk olivolja 1 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar 2 msk finhackad färsk ingefära 1 tsk malen spiskummin 3 kanelstänger 2 lagerblad 3 dl vatten 2 msk konc kalvfond 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 1 dl grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan
Pepparrotskött med rotfrukter

Pepparrotskött med rotfrukter

Skala lök, morot, palsternacka och rotselleri och skär i mindre bitar. 600 g högrev eller bringa av nöt. 1 morot. 600 g högrev eller bringa av nöt 10 vitpepparkorn 3 kryddpepparkorn 1 lagerblad 1 tsk salt 2 gula lökar 1 morot 1 palsternacka 1 bit rotselleri (20 g) persiljestjälkar
Svenskt Smör, valfri

Svenskt Smör, valfri

8 1 1/2 kg benfritt kalvkött eller lammkött t ex bringa eller grytbitar vatten 1/2 msk salt 10 st vitpepparkorn 1 st liten purjolök 1 st morot 3 st dillstjälkar Lag 2 msk socker 1/2 dl ättiksprit 1/2 dl vatten Sås 1 msk smör 2 msk vetemjöl ca 5 dl kokbuljong (från det kokta köttet) 1 dl vispgrädde 2 1/2 msk ättikslag (se recept ovan) 1/2 dl finhackad dill Till servering tomat- och bönsallad kokt eller pressad potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Rullsylta

Rullsylta

Rullsylta gjord på lammbringa är min personliga favorit till julen. Jag kokade fårbenen med morot, selleri, lagerblad, lök, vitlök, kryddpeppar, vitpeppar, färsk timjan och persilja