Bringa lök recept

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Skala och klyfta löken och dela purjon och dela de rotfrukter du väljer att ta med. 1,5-2 kg bog, högrev eller bringa från nöt eller älg. 1 stor gul lök. 1 purjolök - de vita delen. Vill du så kan du plocka upp rotsaker och lök efter en 20 min-en halvtimma så blir de inte tokmjuka. 1,5-2 kg bog, högrev eller bringa från nöt eller älg. 1 stor gul lök. 1 purjolök - de vita delen
Fransysk köttgryta

Fransysk köttgryta

4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa. 1 vitlöksklyfta. 2-3 gula lökar. 2 purjolökar. Skär köttet i 2 cm stora tärningar, bryn det i smör
Enkel lammgryta

Enkel lammgryta

bringa eller rygg. Skala och hacka löken och vitlöken. Lägg lök och vitlök i grytan. 2 gula lökar. 2 klyftor vitlök
Älggryta från Härjedalen

Älggryta från Härjedalen

Skala lök och morot och skär i bitar. Vitlökspulver. 1 1/2 kg älgkött av bog eller bringa. 2 gula lökar. Skär köttet som kalopsbitar
Leif Mannerströms kalops

Leif Mannerströms kalops

Skala och skär lök och morot i stora bitar. 2 kg högrev eller bringa. 2 st gula lökar. 2 kg högrev eller bringa 2 st gula lökar 2 st morötter smör, till stekning 0,5 msk mjöl 6 st lagerblad 10 –15 kryddpepparkorn 4–5 kryddnejlikor 2 msk ansjovisspad Salt peppar
Smashburgare – Så här gör du

Smashburgare – Så här gör du

Högrev, bringa och talg är också en favorit. ex ost och lök, jag brukar nöja mig med en god cheddarost och komponera burgaren med resten av tillbehören efter stekningen
Kalops a la Leif Mannerström

Kalops a la Leif Mannerström

Skala och skär lök och morot i stora bitar. 2 kg högrev eller bringa. 2 gula lökar. 2 kg högrev eller bringa 2 gula lökar 2 morötter Smör till stekning 1/2 msk mjöl 6 lagerblad 10-15 kryddpepparkorn 4-5 kryddnejlikor 2 msk ansjovisspad Salt Peppar Till servering Kokt mjölig potatis Inlagda rödbetor
Vietnamesisk Phô

Vietnamesisk Phô

Jag hittade mina köttben och bringa på citygross, tycker de ofta har de där lite udda, billigare delarna
Brittisk lammgryta med öl

Brittisk lammgryta med öl

Skär löken i klyftor, och hacka upp svampen i mindre bitar. Bryn kött, lök och svamp i en stekpanna i omgångar, och flytta över det efter hand i en gryta
Hummerfredag... Yeah!

Hummerfredag... Yeah!

Det tycker vi övriga i familjen också, eftersom det kanske, kanske kan bringa en härlig hummerafton att njuta av och så blev det för oss ikväll
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Skala och klyfta löken och dela purjon och dela de rotfrukter du väljer att ta med. Dillkött 1,5-2 kg lammbog, eller annat bra kokekött som högrev eller bringa från nöt eller älg. 1 stor gul lök. 1 purjolök - de vita delen. Vill du så kan du plocka upp rotsaker och lök efter en 20 min-en halvtimma så blir de inte tokmjuka, men buljongen blir heller inte så kraftig. Dillkött 1,5-2 kg lammbog, eller annat bra kokekött som högrev eller bringa från nöt eller älg. 1 stor gul lök. 1 purjolök - de vita delen
Viltgryta

Viltgryta

Skala och grovhacka löken. Bryn köttet och löken i omgångar i smör i en stekpanna. 3 st gula lökar. Blanda vin, crème fraiche, fond, enbär, timjan, soja och gelé i en gryta
Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

4 2 gula lökar 3 morötter 6 katrinplommon 600 g grytbitar av lamm (t ex bringa eller stek) 3 msk olivolja 1 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar 2 msk finhackad färsk ingefära 1 tsk malen spiskummin 3 kanelstänger 2 lagerblad 3 dl vatten 2 msk konc kalvfond 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 1 dl grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan