När man väljer ekologiskt och närproducerat kött är det inte alltid säkert att man får tag i den köttbiten man känner sig bekväm att tillaga så den här sidan är tänkt som inspiration om du kommer över en fin bit kött från granngården men inte vet vad du ska göra av den
Koka alltsammans till kött och grönsaker är mjuka. Skär köttet i 2 cm stora tärningar, bryn det i smör. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. Sammanlagd koktid 1 timma 15 minuter, för stjärnkött. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
bringa eller rygg. Skär köttet i mindre bitar men låt benen vara kvar. Lägg i morötterna och koka ytterligare ca 30-40 min tills köttet är mört. 900 g lammkött med ben
Bryn köttet völ runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna
Högrev, bringa och talg är också en favorit. Crusten är oslagbar, och burgaren blir helt galet saftig då alla safter från köttet stannar kvar i burgaren
Bryn kött, lök och svamp i en stekpanna i omgångar, och flytta över det efter hand i en gryta. 1 kg bringa eller bog av lamm. Putsa köttet och skär det i mindre bitar, ca 3x3 cm. Låt grytan sjuda under lock i ca 2 timmar eller mer, tills köttet är riktigt mört. 1 kg bringa eller bog av lamm