Bringa kött recept

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad

Recept och inspiration

När man väljer ekologiskt och närproducerat kött är det inte alltid säkert att man får tag i den köttbiten man känner sig bekväm att tillaga så den här sidan är tänkt som inspiration om du kommer över en fin bit kött från granngården men inte vet vad du ska göra av den
Fransysk köttgryta

Fransysk köttgryta

Koka alltsammans till kött och grönsaker är mjuka. Skär köttet i 2 cm stora tärningar, bryn det i smör. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. Sammanlagd koktid 1 timma 15 minuter, för stjärnkött. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa
Enkel lammgryta

Enkel lammgryta

bringa eller rygg. Skär köttet i mindre bitar men låt benen vara kvar. Lägg i morötterna och koka ytterligare ca 30-40 min tills köttet är mört. 900 g lammkött med ben
Oxbringa i crock pot eller lergryta

Oxbringa i crock pot eller lergryta

Köttbiten som vi kockade till, eller ska vi säga crockade till, var oxbringa som oftast inte kostar så mycket som "finare" nötkött gör
Älggryta från Härjedalen

Älggryta från Härjedalen

Skär köttet som kalopsbitar. Bryn köttet i en gryta i smöret. Pudra över mjölet och häll på vattnet, så mycket att det täcker köttet
Leif Mannerströms kalops

Leif Mannerströms kalops

Bryn köttet völ runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna
Kokt oxbringa med pepparrotssås

Kokt oxbringa med pepparrotssås

Lägg bringan i en stor kastrull och häll vatten så att det täcker. Ta upp bringan, linda in den i folie och lägg åt sidan
Smashburgare – Så här gör du

Smashburgare – Så här gör du

Högrev, bringa och talg är också en favorit. Crusten är oslagbar, och burgaren blir helt galet saftig då alla safter från köttet stannar kvar i burgaren
Kalops a la Leif Mannerström

Kalops a la Leif Mannerström

Bryn köttet väl runtom i en stekgryta av gjutjärn. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna
Vietnamesisk Phô

Vietnamesisk Phô

Jag hittade mina köttben och bringa på citygross, tycker de ofta har de där lite udda, billigare delarna
Brittisk lammgryta med öl

Brittisk lammgryta med öl

Bryn kött, lök och svamp i en stekpanna i omgångar, och flytta över det efter hand i en gryta. 1 kg bringa eller bog av lamm. Putsa köttet och skär det i mindre bitar, ca 3x3 cm. Låt grytan sjuda under lock i ca 2 timmar eller mer, tills köttet är riktigt mört. 1 kg bringa eller bog av lamm
Hummerfredag... Yeah!

Hummerfredag... Yeah!

Det tycker vi övriga i familjen också, eftersom det kanske, kanske kan bringa en härlig hummerafton att njuta av och så blev det för oss ikväll
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna