Bringa buljong recept

Kokt oxbringa med pepparrotssås

Kokt oxbringa med pepparrotssås

sila buljongen. Lägg bringan i en stor kastrull och häll vatten så att det täcker. Koka upp buljongen i en kastrull
Vietnamesisk Phô

Vietnamesisk Phô

Jag hittade mina köttben och bringa på citygross, tycker de ofta har de där lite udda, billigare delarna
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Dillkött 1,5-2 kg lammbog, eller annat bra kokekött som högrev eller bringa från nöt eller älg. Vill du så kan du plocka upp rotsaker och lök efter en 20 min-en halvtimma så blir de inte tokmjuka, men buljongen blir heller inte så kraftig. Dillkött 1,5-2 kg lammbog, eller annat bra kokekött som högrev eller bringa från nöt eller älg
Skotsk lammsoppa

Skotsk lammsoppa

med ben av bog eller bringa. Ta upp köttet och lägg vitkål, purjo, morot och selleri i buljongen och koka på svag värme under lock 15 min
Pepparrotskött med rotfrukter

Pepparrotskött med rotfrukter

Sila av buljongen, kasta bort grönsaker och rotfrukter som kokat i buljongen, och koka rotfrukterna till servering mjuka i den
Gryta på lamm

Gryta på lamm

ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Rullsylta

Rullsylta

Koka buljong på benen från bringan. Rullsylta gjord på lammbringa är min personliga favorit till julen
Pepparrotskött med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos

Pepparrotskött med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos

4 800 g högrev eller bringa av nöt 1 gul lök 2 morötter 10 vitpepparkorn 2 lagerblad 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 4 dl buljong från köttkoket 2 1/2 msk färskriven pepparrot salt vitpeppar Persiljeslungade rotfrukter 2 morötter 2 palsternackor 200 g kålrot 8 potatisar (6 st motsvarar ca 600 g) 1 msk smör 1 kruka persilja Till servering äppelmos riven pepparrot Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kalv i curry med ris

Kalv i curry med ris

Koka ev buljong på skrapet samt en bit märgben och en kryddbukett. Krydda med salt och vitpeppar samt tillsätt gurkmeja och den silade buljongen
Jägargryta

Jägargryta

ren) av rygg, bringa eller bog. ren) av rygg, bringa eller bog. 2 dl buljong (tärning). Häll på buljong och rödvin och låt köttet småkoka under lock ca 20 minuter. 2 dl buljong (tärning)
Ungersk kalvgulasch

Ungersk kalvgulasch

innanlår, bringa eller högrev. Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med kryddorna och häll i buljongen
Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Servera rotmoset vid sidan och stark senap till samt extra buljong från koket av oxbringan i en skål
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

högrev, bringa eller bog). Häll över den brynta svampen och resten av grönsakerna över köttet och tillsätt buljong, vin, örter och lagerblad