Dillkött 1,5-2 kg lammbog, eller annat bra kokekött som högrev eller bringa från nöt eller älg. Vill du så kan du plocka upp rotsaker och lök efter en 20 min-en halvtimma så blir de inte tokmjuka, men buljongen blir heller inte så kraftig. Dillkött 1,5-2 kg lammbog, eller annat bra kokekött som högrev eller bringa från nöt eller älg
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
4 800 g högrev eller bringa av nöt 1 gul lök 2 morötter 10 vitpepparkorn 2 lagerblad 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 4 dl buljong från köttkoket 2 1/2 msk färskriven pepparrot salt vitpeppar Persiljeslungade rotfrukter 2 morötter 2 palsternackor 200 g kålrot 8 potatisar (6 st motsvarar ca 600 g) 1 msk smör 1 kruka persilja Till servering äppelmos riven pepparrot Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
ren) av rygg, bringa eller bog. ren) av rygg, bringa eller bog. 2 dl buljong (tärning). Häll på buljong och rödvin och låt köttet småkoka under lock ca 20 minuter. 2 dl buljong (tärning)
Buljongen som blir sparas givetvis till en god soppa eller något. Nu oxbringa från en glad, död ko från Tväråbäckstrakten om jag inte kommer ihåg alldeles galet