Lite PT-Fiabröd-feelingBakade bröd i söndags med inspiration och originalrecept härifrån. Skulle egentligen blivit det receptet men jag hade inte alla märkliga frön hemma
Denna söndagen bjuder på ett riktigt "muggevär" på ren skånska. Vi tänkte vi skulle baka bröd till veckans frukostar, men först måste vi lyckas få upp dörren till skafferiet, Håkan har nämligen lyckats få dörren i baklås
Söndagar hos oss betyder brödbak, iallafall tre av fyra Söndagar. Den här gången testade jag ett skållat rågbröd med fänkålskrydda och och ett krosskornbröd med kummin och rågmjöl
Efter senaste tidens strid (nåväl, diskussion) funderade jag på vad jag härnäst skulle blogga om. Att dividera med jättar (hej David och Goliat) kan man förvisso relatera till som roligt men rätt så krävande
jag tänkte jag skull dela med mig av en vana som jag utövar sisådär en gång i månaden eller oftare. jag började med det nånstans under gymnasietiden, gjorde ett rejält uppehåll när jag bodde på studentkorridor och i små lägenheter, och tog upp vanan direkt när vi köpte vårt hus
Detta bröd har jag gjort ett par gånger innan jag gick brödkurs men aldrig fått till det helt hundra, såklart var jag tvungen att göra det med mina nyfunna kunskaper och det blev perfekt
Tjenixen. I söndags när jag var ute och sprang var det solsken och varmt, idag kallt och regnigt, sånt där regn som när det känns när någon kastar nålar på en i ansiktet
Brödbak. Publicerat 2015-01-23 19. 49. 46 i. Cafe Konditori Kallskänk. Idag var första praktiska passet i Bageri på skolan -och idag lärde vi oss hur man gör en ljus grunddeg och lite olika bröd av den degen
I hela 5 veckor har jag gått förbi brödhyllan i butiken & bakat allt vårt bröd själv. Men efter att ha ätit samma formbröd i 5 veckor börjar jag tröttna (dock inte barnen) lite på samma gamla bröd även om det är väldigt gott
Brödbak hos familjen Nilsen. En lugn torsdag, känns som söndag. Idag kommer Linn och Hanna hem från Grekland, de har haft väldigt varmt och längtar nog efter svensk sommar
Brödbak för stora och små. Bullar med äppelfyllning. Barnbarnsbesöket fixar bullbak i vårt kök. Oftast penslar jag bullarna med havremjölk men här används uppvispat ägg
Och som om det inte räckte så är även brödbakandet igång. Nu märks det verkligen att hösten är på plats, trädens färger har ändrats och vissa är helt avklädda (träden alltså), det mörknar snabbare och därmed har cykelljusen har plockats fram, det är kyligare och Håkan cyklar i långa byxor och har därmed lagt shortsen på hyllan