Bröd recept

182 Spara
Proteinbröd

Proteinbröd

 Mitt nya favoritbröd är mitt nyttiga proteinbröd. Eftersom jag är en sådan brödfantast vägrar jag ta bort det från min kost men väljer istället att äta ett lågkolhydratsbröd på vardagar och lyxa till det på helgernaProteinbröd 2 ägg1/2 dl äggvita ( går bra med ett extra ägg )200 g kesella / kvarg1 msk olja1,5-2 dl vatten1/2 dl fiberhusk1/2 dl mandelmjöl1 dl havregryn1 dl graham/dinkel1/2 dl soja mjöl1 dl bovetemjöl1,5 tsk bakpulver1/2 dl sesamfrön0,75 dl solrosfrön1 dl linfrön (krossade)1/2-1 tsk havssaltSätt ugnen på 175 grader
104 Spara
Naanbröd

Naanbröd

Finns jättemånga recept på naanbröd och många är med jäst och bakpulver. Här i Singapore har jag svårt att få tag på färsk jäst och jag tänker att när man bakar naanbröd eller chapati ute byarna har man inte jäst och bakpulver att tillgå
102 Spara
Korvbröd (LCHF)

Korvbröd (LCHF)

Förra helgen bakade jag en sats med korvbröd, perfekt till korvgrillningen. De korvbröd som blev över la jag i frysen så att jag kan ta fram dem när det är dags för en äventyrsdag
45 Spara
Vegetariska Wraps

Vegetariska Wraps

Stek sojabitarna lätt på varje sida i ca 10 minuter så de får lite färg. Blanda crème fraiche, sambal oelek, mangobitarna och fetaosten i en skål till en röra
55 Spara
LCHF mandelbröd!

LCHF mandelbröd!

Recept på LCHF mandelbröd. Nu var det dags att fylla på brödförrådet igen, så jag gjorde en brödlimpa bakat på mandelmjöl, hur gott som helst
26 Spara
Fruktbröd

Fruktbröd

Det här brödet smakar jul. Antagligen beror det på kardemumman som ger brödet dess härliga smak eller så är det frukten och nötterna som drar tankarna till julen
9 Spara
Tyskt bondbröd

Tyskt bondbröd

Lös upp jästen i vattnet, tillsätt rågsurdeg, dinkelmjöl, vetemjöl och rågmjöl. Ta inte hela mjölmängden på en gång, spara en del till utbakningen
68 Spara
Saffransbröd

Saffransbröd

Smula sönder jästen i degbunken. Smält margarinet och tillsätt mjölken och låt degvätskan bli 37 grader C
50 Spara
Majsbröd - Glutenfritt

Majsbröd - Glutenfritt

Sätt ugnen på 220 grader. Blanda samtliga ingredienser i en bunke (nej, ni behöver inte göra det i en särskild ordning utan se bara till att smeten blir jämn och klump fri)
28 Spara
Pinnbröd

Pinnbröd

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt flytande margarin och mjölk och arbeta snabbt samman till en deg med en trägaffel
17 Spara
Potatisbröd med råg

Potatisbröd med råg

Men jag blev väldigt glad för det för då fick jag chansen att baka potatisbröd. Jag har varit sugen på att testa potatisbröd i evigheter, och med all rätt - brödet blev saftigt och gott och fick en kalljäst karaktär - helt superbt
8 Spara
Nötbröd

Nötbröd

Rör ut jästen med saltet. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Tillsätt socker, olja och lantbrödsmjölet
3 Spara
Brödbak och kalas.

Brödbak och kalas.

Denna söndagen bjuder på ett riktigt "muggevär" på ren skånska. Vi tänkte vi skulle baka bröd till veckans frukostar, men först måste vi lyckas få upp dörren till skafferiet, Håkan har nämligen lyckats få dörren i baklås
10 Spara
Kuvertbröd

Kuvertbröd

Dessa supermumsiga kuvertbröd bakade jag igår. Dessa supermumsiga kuvertbröd bakade jag igår. 5 dl vatten50 g jäst1 dl avokadoolja eller olivolja2 msk honung1 tsk salt1 l vetemjöl special4 dl durumvetemjölVärm vattnet till 37°
21 Spara
Citron, Rosvatten sockerkaka

Citron, Rosvatten sockerkaka

Såg i recept boken, ja min brödmaskins recept bok att man kunde baka sockerkakor. Citron och rosvatten kaka i brödmaskin4 st ägg300 g socker1 nypa/krm salt120 g margarin450 g vetemjöl3,5 tsk bakpulver (använd gärna måttet som kommer med maskinen för bäst resultat)1 citron (saft och skalHäll ägg, socker och salt i en skål, vispa ihop lite lätt med vanlig visp (gjorde dock inte jag utan slängde ner allt på en gång i den ordningen receptet är i)Häll ner i bakmaskinens skål
Sökförslag och sidor